Foarte aproape de o candidatura din partea PNL pentru un mandat de senator, Florin Calinescu dezvaluie ca eticheta „defunct" pe care i-a lipit-o presedintele Basescu este „motorul" posibilei sale implicari in politica.

Cel care a cunoscut consacrarea la PRO TV, prin emisiunea „Chestiunea zilei", il ataca dur pe seful statului. „Basescu nu are limite la jigniri atunci cand merge cu avionul si ia la bord", afirma Calinescu in interviul „La masa Adevarului". El spune ca a avut „relatii calde si tovarasesti" cu Traian Basescu si ca il vizita, la ore tarzii din noapte, la cabinetul sau din Ministerul Transporturilor. Florin Calinescu a mai declarat ca a primit numeroase oferte de a candida pentru Parlament, incepand cu anul 2000, de la toate partidele, inclusiv de la UDMR.

Vedeta a serialului de satira politica „Anticamera", in care joaca rolul presedintelui „Boerescu", Florin Calinescu isi asuma faptul ca, de-a lungul timpului, a deranjat multa lume cu ironiile sale, „de la Iliescu si Constantinescu pana la Basescu".

Integral in Adevarul.