Sarah Palin ar angaja Statele Unite intr-un razboi impotriva Rusiei. In primul sau interviu televizat, acordat ABC News, Sarah Palin a declarat ca sustine integrarea in structurile nord-atlantice a Georgiei, iar Statele Unite au responsabilitatea sa apere teritoriul georgian de agresiunea rusa, chiar daca asta ar insemna declansarea unui razboi impotriva Rusiei, scrie Deutsche Welle. Intrebata daca SUA ar fi obligata sa intre in razboi in caz ca Rusia ar invada din nou Georgia, Palin a raspuns nonsalant: “Poate ca da. Adica asta este intelegerea cand esti stat membru NATO; daca o alta tara este atacata, atunci trebuie sa te astepti sa ti se solicite ajutorul”. Candidatul republican la vicepresedintia SUA sustine, de asemenea, aderarea si Ucrainei si Georgiei la NATO si a tinut sa-si exprime pozitia fata de Rusia: „Trebuie sa fim cu ochii pe Rusia. Este inacceptabil ca Rusia a exercitat asemenea presiune si a invadat o tara mai mica si democratica, fara sa fie provocata”, a spus guvernatoarea de Alaska. In legatura cu experienta sa in ceea ce priveste Rusia, Palin a replicat: “Sunt vecinii nostri. Si sa stiti ca se poate vedea Rusia din Alaska”.

Ultimul lider comunist al Poloniei, in instanta. Procesul fostului dictator comunist polonez, generalul Wojciech Jaruzelski, in varsta de 85 de ani, acuzat de "crime comuniste" pentru ca a impus Legea Martiala in Polonia in 1981, a fost reluat vineri la tribunalul regional din Varsovia, anunta AFP. Fostul presedinte a fost oficial acuzat, in aprilie 2007, cand procesul sau a fost amanat deoarece apararea a formulat o cerere "imposibil de realizat", anume interogarea in calitate de martori a fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, a fostului premier britanic Margaret Thatcher, a ex-cancelarului german Helmut Schmidt si a lui Zbigniew Brzezinski, consilierul de atunci al lui Jimmy Carter. Jaruzelski isi motiveaza actiunile, sustinand ca a trebuit sa actioneze “pentru a impiedica invazia sovietica in Polonia”. Daca va fi gasit vinovat, Wojciech Jaruzelski risca sa fie condamnat la zece ani de inchisoare.

O actrita italiana risca sa isi petreaca cinci ani in detentie pentru ca a facut glume pe seama Suveranului Pontif. In timpul unui spectacol prezentat la Roma in luna iulie, comediana Sabina Guzzanti, cunoscuta mai ales pentru atacurile la adresa premierului italian Silvio Berlusconi, a socat audienta spunand ca, peste 20 de ani, Papa Benedict al XVI-lea "va ajunge acolo unde trebuie - in iad, chinuit de demoni homosexuali, nu pasivi, ci chiar foarte activi", relateaza TimesOnline. Actrita va fi pusa sub acuzare pentru "ofensarea onoarei lui Benedict al XVI-lea, persoana sacra si inviolabila".

Posesorii de canale TV prin satelit, din Arabia Saudita, in pericol de a fi ucisi. Judecatorul-sef din Arabia Saudita a afirmat ca este permis sa ii ucizi pe posesorii de canale TV prin satelit, care difuzeaza programe 'imorale', informeaza AP. Judecatorul a facut comentariile la postul oficial de radio, precizand ca programele de divertisment difuzate de asemenea canale reprezinta un rau si provoaca depravare.

Un membru al Guvernului britanic a fost concediat. Un membru al Guvernului britanic a fost concediat din cauza ca a sugerat, public, contestarea conducerii exercitate de premierul Gordon Brown, noteaza The Guardian. Siobhain McDonagh a declarat ca toti cei din Guvernul britanic vorbesc despre acest lucru, iar ea s-a gandit ca ar fi bine sa ridice aceasta problema.