Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inceput curatenia si printre consilierii sai personali. Primul pe lista a fost taman George Iorgovan, omul care l-a readus in batalia pentru functia de primar general al Capitalei castigandu-i in instanta dreptul de a candida.

Sorin Oprescu l-a inlocuit pe George Iorgovan in Comisia de aplicare a Legii 10/2001 cu Ilie Bogdan Marius, proaspat venit in Primaria Capitalei de la AVAS. Acesta este noul presdinte al Comisiei de aplicare a Legii 10/2001. Pana la organizarea concursului, Ilie Bogdan Marius va fi director cu delegare.

Noua comisia numita de Oprescu este alcatuita din sapte membri, printre acestia numarandu-se si Cici Manolescu, Daniela Barbulescu sau Andrei Creci. Ana Sandu, fosta presdinta a comisiei de pe vremea primarului Adriean Videanu, a fost obligata sa iasa la pensie.

Un evident conflict de interese

Acum, dupa ce timp de trei luni membrii Comisiei de aplicare a Legii 10/2001 s-au ocupat doar cu evaluarea dosarelor semnate de administratia Videanu si analizarea patrimoniului municipalitatii, adica practic cu ce ar mai fi liber de restituit in natura, este de asteptat ca primarul Oprescu sa semneze primele dispozitii de retrocedare. Asa cum a semnalat ziarul Gandul, George Iorgovan s-a aflat in conflict de interese inca de la numirea sa interimara ca presedinte al Comisiei de restituire a proprietatilor.

Fiul „Parintelui Constitutiei” are interese imobiliare chiar in propria lui curte. In calitate de consilier personal al primarului Sorin Oprescu, dar si ca presedinte al Comisiei de restituire a proprietatilor confiscate de comunisti, el ar fi trebuit sa decida daca fostii proprietari care i-au revendicat jumatate din curtea imobilului cumparat de parintii sai pe strada Aviatorilor isi vor primi sau nu in natura terenul.

Chiar daca George Iorgovan a fost inlaturat, este greu de crezut ca membrii Comisiei de restituirea proprietatii il vor lasa fara curte taman pe cel cu ajutorul caruia seful lor a devenit primar general. Mai mult, patrimoniul municipalitatii ar fi prejudiciat si daca acestia vor decide ca familia Iorgovan sa ramana cu curtea, iar fostii proprietari sa primeasca la schimb un teren de aceeasi valoare si pozitie ca si cel din zona rezidentiala Aviatorilor.

Gandul