Georgia are noi dovezi cu privire la inceputul razboiului. Georgia a facut publice convorbiri telefonice interceptate, cu scopul de a demonstra ca armata rusa trecuse deja in Osetia de Sud cu o zi inainte ca Georgia sa atace capitala acesteia, Tskhinvali. Astfel, Georgia incearca sa respinga acuzatiile potrivit carora razboiul ar fi izbucnit dupa ce armatele georgiene au atacat Tskhinvali, sustinand ca se afla in defensiva, anunta The New York Times.

Vanzari record la o licitatie de arta in Marea Britanie. Artistul britanic Damien Hirst, celebru pentru lucrarile sale cu animale imbalsamate, a obtinut o suma record din vanzarea acestora la licitatie. Potrivit casei de licitatii Sotheby, suma obtinuta din vanzarea operelor lui Hirst se ridica la 111 milioane de lire sterline, noteaza AFP. Hirst a doborat recordul pentru suma obtinuta din licitatia dedicata unui singur artist. Acest record fusese detinut de licitatia operelor lui Pablo Picasso din 1993, unde s-au vandut 88 lucrari, in valoare de 20 milioane de dolari.

Rozariul, interzis intr-un liceu din Texas. O adolescenta din Texas sustine ca nu a fost lasata sa poarte un rozariu la gat in cadrul scolii, intrucat acesta reprezinta simbloul unei bande. Eleva a fost surprinsa de asocierea rozariului cu simbolul unei bande, insa politia a declarat ca in ultima vreme foarte multi membri ai unor astfel de grupuri au fost vazuti purtand simboluri religioase. Desi nu este specificat in nicio lege ca rozariul este interzis in unitatile de invatamant, acest fapt ramane la latitudinea directorului scolii, scrie FoxNews.

S-a descoperit "furnica de pe Marte". O noua specie de insecta, supranumita "furnica de pe Marte” din cauza trasaturilor sale neobisnuite, a fost descoperita in padurea tropicala amazoniana. Furnica “Martialis heureka” are o combinatie de caracteristici nemaintalnite pana acum. Traieste in sol, are o lungime de 2-3 milimetri, este deschisa la culoare, nu are ochi si are mandibula foarte dezvoltata. Insecta este foarte asemanatoare cu primele specimene de funici, insa nu apartine nici uneia dintre cele 20 de subfamilii deja cunoscute, relateaza TimesOnline.

Testele ADN, folosite pentru a scapa de mizeria facuta de caini. Autoritatile din orasul isrelian Petah Tikva au venit cu o solutie neobisnuita pentru a a-i pedepsi pe proprietarii de caini care nu strang mizeria dupa acestia. Astfel, se incearca realizarea unei baze de date a cainilor din localitate, pe baza testelor ADN, iar datele cainilor vor fi asociate cu cele ale stapanilor. Cu alte cuvinte, autoritatile vor analiza fecalele de caine de pe strada pentru a afla carui caine apartin si cine este proprietarul acestuia, pentru a-i amenda pe toti stapanii de caini care isi lasa animalele sa murdareasca strazile, scrie BBC.