Presedintele Africii de Sud, Thabo Mbeki, a demisionat. Mbeki, perdantul in lupta pentru putere cu rivalul sau, Jacob Zuma, a acceptat, sambata, sa-si dea demisia, dupa ce liderii din partidul sau, Congresul National African, i-au cerut sa renunte la presedintie. Sub conducerea lui Thabo Mbeki, Africa de Sud a cunoscut o crestere economica fara precedent, insa, cu toate acestea, el nu a reusit sa atenueze clivajul dintre saraci si bogati. Zuma este de orientare de stanga si promite ca va face eforturi pentru diminuarea saraciei. Jacob Zuma nu va prelua functia de presedinte deocamdata, dar este foarte probabil ca acesta sa candideze la alegerile parlamentare de anul viitor si sa preia conducerea tarii dupa acestea, scrie The New York Times.

Pakistanul pune atentatul terorist pe seama al-Qaeda. Oficialii pakistanezi sustin ca atentatul de langa hotelul Marriott de sambata, in urma caruia 60 de persoane au fost ucise, iar alte 260 au fost ranite, a fost pus la cale de militantii talibani aliati cu al-Qaeda. Atentatul "are caracteristicile specifice atacurilor al-Qaeda", a declarat unul dintre oficialii implicati in investigarea actului terorist. In plus, atentatul a avut loc la exact un an de la apelul lui Osama bin Laden, care le cerea musulmanilor pakistanezi sa inceapa "razboiul sfant" impotriva guvernului, care este aliat cu SUA in "razboiul impotriva terorismului", relateaza AFP.

Primarul Londrei vrea aeroport pe o insula in Tamisa. Boris Johnson, primarul Londrei vrea sa inchida aeroportul Heathrow si sa construiasca unul nou pe o insula in Tamisa. Aeroportul ar putea fi functional peste 6 ani si, cel mai probabil, va fi situat pe insula Sheppey din Kent. Pasagerii vor fi transportati din centrul Londrei pana la aeroport cu un tren de mare viteza in 35 de minute, iar bagajele vor fi inregistrate la gara, mai degraba decat la aeroport, scrie The Telegraph.

Hackerii care au spart contul de email al lui Sarah Palin se afla in spatele mai multor farse bolnave. Hackerii care fac parte din grupul intitulat "Anonymous" sunt urmariti de FBI pentru publicarea unor emailuri personale ale candidatei la functia de vice-presedinte al SUA. Insa, acestia se fac vinovati de mai multe farse bolnave pe Internet. Cei din grupul "Anonymous" fac diverse farse prin telefon, "inunda" forumuri cu fotografii obscene si "sparg" paginile personale ale persoanelor din diverse retele sociale, pentru a-i decalra gay. In martie anul acesta au postat succesiuni rapide de imagini, culori, lumini intermitente pe un site al unei comunitati de epileptici, provocand migrene si convulsii unui numar mare de membri. De asemenea, ei au intrat pe pagina de MySpace a unui tanar care s-a sinucis si au scris ca ar fi facut acest gest pentru ca si-a pierdut iPodul. Apoi, timp de un an, hackerii i-au sunat pe parintii baiatului, pretinzand ca reprezinta fantoma acestuia, relateaza Sky News.

Mexicul vrea sa infiinteze unitati de politie specializate in domeniul rapirilor. Astfel, guvernul mexican incearca sa reduca numarul rapirilor, Mexicul fiind printre tarile cu cele mai multe cazuri de rapiri din lume. Doar anul acesta au fost rapite 650 de persoane, o crestere semnificativa fata de anul trecut. Cele 31 de state si Districtul Federal vor primi in plus finantari in valoare de 11,5 milioane de pesos (1,1 milioane de dolari) pentru infiintarea acestor unitati speciale, noteaza BBC.