Fost ziarist, fost realizator de emisiuni la TVR si Radio Guerrilla, fost activist de mediu, fost “academician”, in prezent numit guvernator al Deltei Dunarii. Pentru cotidianul.ro, Liviu Mihaiu promite ca, daca viitorul guvern ii va cere sa faca unele compromisuri in schimbul postului, renunta la post. Si ca nu se teme de nici un telefon, nici de la Tariceanu, nici de la Basescu, nici de la americani. Prinde peste, dar ii da drumul, mai ales daca-i femela.

Pai, ai o problema deja. Lumea cand aude ca un ziarist e numit intr-o functie publica zice: “E clar, s-a folosit de relatiile pe care si le-a facut in timp ca ziarist, e omul cuiva, e o numire aranjata etc.”. Mi se pare, intr-un fel, normal sa se gandeasca astfel. Lumea te stie ca pe un prieten de-al lui Sorin Ovidiu Vantu, ca pe un om implicat in tot felul de proiecte in Delta, un om care in acelasi timp a avut o relatie destul de buna cu actualul Guvern, nu l-a criticat prea mult…

Cred ca nu prea mi-ai urmarit prestatiile publice vizavi de performantele Guvernului... Eu am o relatie buna cu Vantu, ca foarte multi ziaristi din trustul nostru. Cum am si cu Alexandru Sassu ori cu Adrian Sarbu.

In alta ordine de idei, in Romania exista un sindrom agrar pe care eu il numesc “omu’ lu’“. Stiti cum se-ntreaba la tara: al cui esti, tu, ma? Toata lumea e omu’ cuiva: al lui Soros, al lui Basescu, al lui Tariceanu, al lui Vantu, al PSD, al Securitatii, al americanilor, al lui Dom’ profesor… Deci totul este intr-o functie lineara conspirativa. Ei bine, eu sunt omul Deltei, venit din cea mai nobila si obiectiva scoala de presa, Academia Catavencu si din cea mai influenta organizatie nonguvernamentala de mediu, “Salvati Dunarea si Delta”.

Integral in Cotidianul.