Autoritatile din Kuweit au decis sa restrictioneze accesul la site-ul YouTube. Hotararea a fost luata din cauza numarului mare de clipuri prezente pe acest site care il ironizau pe profetul Mohamed, scrie Reuters. Agentia de presa noteaza ca deocamdata cenzura autoritatilor kuweitiene nu a fost pusa in practica.

Doi arheologi britanici propun o noua explicatie privind functia pe care a avut-o Stonehenge. Potrivit profesorilor Geoffrey Wainwright si Timothy Darvill constructia din sudul Angliei ar fi reprezentat un templu in care se oficiau procesiuni pentru vindecarea bolnavilor, scrie AP. Cei doi arheologi spun ca ipoteaza lor se sprijina pe numarul mare de schelete umane gasite in jurul Stonehenge-ului, toate pastrand semnalmentele unor boli grave.

Astronomii au identificat ceea ce pare a fi cea mai putin luminoasa galaxie din Univers descoperita pana in prezent. Desi aceasta straluceste cu luminozitatea a doar catorva sute de sori, noua galaxie pare a fi plina de materie intunecata. Ea devine astfel un candidat ideal pentru a studia materia intunecata. Galaxia, cunoscuta sub numele de Segue 1, este una din aproximativ doua duzini de galaxii mai mici ce orbiteaza in jurul Caii Lactee. Ea este localizata aproape de o alta galaxie mai mica, denumita Sagetator. Pana in prezent, astronomii au confirmat doar 24 de stele ca fiind membrii siguri ai galaxiei Segue 1. Iar pentru ca are putine stele, noua descoperita galaxie Segue 1 este si foarte putin luminoasa, scrie Stiinta.info

Organizatia terorita Euskadi Ta Askatasuna cunoscuta sub numele de ETA revine in atentia publica dupa ce a pus la cale nu mai putin de 3 atentate cu masini capcana in 24 de ore. Potrivit autoritatilor spaniole in urma deflagratiilor a fost ucisa o persoana iar 11 militari au fost raniti, scrie AFP. Actiunile ETA vin dupa ce saptamana trecuta Curtea Suprema a Spaniei a dispus scoaterea Partidului Comunist din Tara Bascilor in afara legii.

Renault intentioneaza sa tripleze vanzarile de Logan in Franta, scrie Le Figaro. "Potrivit estimarilor noastre, anul acesta ar trebui sa vindem in Franta aproximativ 55.000 de unitati, fata de 33,000 in 2007. Speram ca in scurt timp vanzarile sa ajunga la 100.000 de unitati, ceea ce ar insemna cam 5% din piata auto din Franta, a declarat Jacques Fauvet, directorul comercial al companiei.