Liviu Mihai Almasan: cu cinci case, da’ ia bani

Este deputat PD-L cu experienta. Cu experienta mai multor partide. Intrat in Parlament pe listele PRM, Almasan a trecut la PC, pentru ca acum sa fie membru in partidul lui Basescu, condus de Boc. Daca in CV a adunat doar trei partide, in declaratia de avere a strins nu mai putin de cinci imobile, printre care si un apartament, detinut impreuna cu sotia, in Bucuresti. Cu toate acestea, cere luna de luna bani de chirie de la Parlament.

Dumitru Becsenescu, milionarul de la miezul listei

Este deputat independent si membru al celebrului Top 300 al milionarilor in euro ai Romaniei. Cu o avere estimata la aproximativ 40 de milioane de euro, Becsenescu are un amarit de apartament pe bulevardul Unirii, in chiar centrul Capitalei, cu o suprafata de 455 mp. Totusi, la fel ca si anul trecut, stimabilul deputat intinde lunar mina la 700 de euro de la stat, pentru a-si plati, sanchi, o chirie.

Ovidiu Brinzan, chirias trei luni pe an

Deputat de Timis si fost ministru al sanatatii, social-democratul Brinzan este unul dintre cei care au luat bani de chirie si anul trecut. Atunci avea un apartament in Bucuresti, mostenit, pe care l-a vindut, insa. Acum si-a luat o casa. Cu toate acestea, a mai papat bani de chirie si pentru vreo trei luni din 2008. Atit or fi durat amenajarile la noua casa, probabil.

Constantinescu Viorel sta cu chirie, iar fiica cu chirie la el

La fel ca si anul trecut, deputatul PNL Viorel Constantinescu continua sa incaseze banii de chirie de la Parlament, cu toate ca, la fel ca si atunci, detine un imobil in Bucuresti. Parlamentarul are, insa, o scuza: in garsoniera sa proprietate personala locuieste fiica lui. Ceea ce tot e bine, pe undeva. Ginditi-va ca nu ar fi avut nici macar garsoniera asta amarita. Probabil ca ar fi trebuit sa deconteze doua chirii, ca doar trebuia sa stea si fata lui pe undeva, nu?

Lui Renica Diaconescu i se plateste chirie. Oare sotia lui stie?

Pina la scandalul de anul trecut, Renica nici nu stia ca poate primi bani de chirie daca e parlamentar de provincie. Trecerile de la PC la PNL si, mai apoi, de la PNL la PSD l-au desteptat. Asa se face ca omul a inceput sa incaseze cite 700 de euroi pe luna. Cu toate ca sotia lui are un apartament in Bucuresti. Iar acest fapt naste o intrebare: oare doamna Diaconescu stie ca sotul Renica sta in alta parte, cu chirie?

Corneliu Ioan Dida a plecat in lumea celor drepti si neplatitori de chirie

Fost deputat PSD, Corneliu Dida a decontat bani de chirie pina in ultima clipa a vietii. Asta pentru simplul motiv ca, desi era din Bucuresti, unde avea apartament si locuia, s-a ales deputat de Constanta. Asa ca o portita din lege i-ar fi permis sa-ntinda mina. Din pacate, deputatul a plecat intr-un loc unde nu trebuie sa plateasca chirie si Parlamentul nu ar putea-o plati nici daca ar vrea.

Academia Catavencu