Coreea de Nord interzice accesul inspectorilor internationali intr-o centrala nucleara. Potrivit Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, Coreea de Nord a interzis accesul inspectorilor internationali intr-o centrala nucleara, care planuieste sa-si reinceapa activitatea intr-o saptamana. Aceasta decizie reprezinta un obstacol pentru administratia Bush si alte guverne care incearca sa opreasca programul nuclear al Coreei de Nord, scrie The New York Times.

Fost comandant cecen, impuscat in Moscova. Un fost comandant cecen a fost impuscat mortal in Moscova, miercuri, dupa ce s-a aflat ca fratele acestuia este rivalul liderului filorus al regiunii cecene. Potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului de Interne, atacatorul, inca neidentificat, a tras in Ruslan Yamadayev atunci cand acesta din urma a oprit masina la semafor, noteaza Reuters. Ruslan si fratele sau, Sulim, au fost comandanti de prim rang in razboiul din Cecenia, din 1995-1996, in urma caruia Cecenia si-a obtinut independenta fata de Moscova, chiar si daca pentru scurta durata.

Dupa ce a vizionat filmul "Codul lui Da Vinci", un barbat a injunghiat un preot catolic. Parintele Canio Canistri se zbate intre viata si moarte, dupa ce a fost injunghiat in gat si in stomac de un barbat alienat mintal care tocmai urmarise ecranizarea cartii lui Dan Brown, "Codul lui Da Vinci". Alte trei persoane au fost ranite in urma acestui incident, printre care si politistul care a ajutat la capturarea atacatorului. Marco Luizi, care are mai multe probleme psihiatrice, a declarat ca s-a uitat la filmul "Codul lui Da Vinci", cu o seara inainte de atac, iar in apartamentul sau au fost gasite mai multe materiale legate de Apocalipsa si antri-Christ, dar si o reproducere dupa "Cina cea de Taina" a lui Da Vinci, relateaza Times Online.

Scriitor francez, acuzat de incitare la ura rasiala. Pierre Pean, un cunoscut scriitor francez este judecat la Paris pentru incitare la ura rasiala intr-o carte despre genocidul din Rwanda. Potrivit cartii lui Pean, cultura Tutsi este una caracterizata de minciuni si deceptii si din cauza lor aceste trasaturi s-au raspandit si in randul membrilor Hutu. In timpul genocidului din Rwanda, din 1994, 800,000 de Tutsi si Hutu moderati au fost ucisi. Organizatia franceza pentru drepturile omului, SOS Racisme, i-a intentat proces lui Pierre Pean pentru cartea "Noires Fureurs, Blancs Menteurs" ("Furii negre, mincinosi albi"), scrie BBC.

Telefonul mobil care deschide masina si porneste motorul. Compania Sharp a inventat un telefon care poate debloca automat usile de la masina si poate porni motorul fara cheie de contact. Pentru fabricarea acestui telefon s-a folosit o tehnologie elaborata de Nissan Motor. Cei de la Nissan au inventant "Cheia inteligenta" care le permite soferilor sa deschida si sa porneasca masina fara sa scoata cheia din buzunar. Aceasta tehnologie este incorporata in noul telefon Sharp, insa serviciul nu va fi disponibil decat pentru cei abonati la NTT DoCoMo, cel mai mare operator de telefonie mobila din Japonia. Telefonul va iesi pe piata cel mai devreme in martie, anul viitor, anunta USA Today.