Giuseppe Paoletti, director Eurofighter, spune ca Italia, prin Fiat, planuieste sa investeasca in industria auto din Romania si in cea nuclearelectrica „daca se vor cumpara aparate Eurofighter“

4,5 miliarde de euro cheltuie Romania pentru modernizarea aviatiei militare

Batalia pentru contractul de modernizare a aviatiei militare romanesti e atat de dura incat competitorii au inceput sa ofere bonusuri. Unele dintre acestea sunt promisiuni de investitii in industria auto. De aceea, e posibil ca Executivul sa aleaga atat intre tipurile de aparate Eurofighter, Gripen si F16, cat si intre diverse marci de masini. Astfel, 80 de procente din suma de aproximativ 4,5 miliarde de euro, pe care Romania ar plati-o concernului Eurofighter, in cazul achizitionarii avioanelor de lupta multirol Typhoon (48 de bucati), s-ar intoarce in tara noastra, sub forma de investitii, promit oficialii Eurofighter.

Dincolo de investitiile directe, realizate de Eurofighter, pentru a face ca logistica si intretinerea plus producerea anumitor componente sa fie realizate aici, Italia, Germania, Marea Britanie si Spania (tarile reprezentate in Eurofighter) promit „un urias val de investitii in diverse ramuri din industria romaneasca“, fara conexiune directa cu industria aeronautica. „Va pot spune ca Italia, prin Fiat, planuieste sa investeasca in industria auto din Romania si in industria nuclearelectrica. Germania, Spania si Marea Britanie vin cu oferte comparabile“, a declarat, in exclusivitate pentru Gandul, Giuseppe Paoletti, director de campanie Eurofighter pentru Romania.

Integral in Gandul