„Parfumul? O bijuterie invizibila!“, spune, razand, Victoria, fiica designerului britanic Clive Christian, creatorul celui mai scump parfum din lume - „No. 1“, intrat si in Cartea Recordurilor pentru asta.

A venit la Bucuresti ca sa lanseze o alta esenta de lux a casei de parfumuri pe care o conduce impreuna cu tatal sau - „1872 Limited Edition Artwork“. Victoria Christian a stat in Romania aproape o zi, in care ar fi vorbit neincetat despre esentele care-i fac pe oameni sa dea si 3.000 de euro pe 30 de mililitri de „lichid“. „No. 1“, „spuma parfumurilor de lux din intreaga lume“, cum il alinta Victoria, costa, la Madison, parfumeria exclusivista din Capitala, fix 9.460 lei/30 ml de esenta pura. Lansat la noi la sfarsitul anului trecut, parfumul a fost cumparat pana acum de sase romani. Prima clienta - o tanara femeie de afaceri din Sibiu. Cea mai de pret varianta - „No. 1 Imperial Majesty“ - cu parfum care se afla intr-un flacon din cristal de Baccarat, garnisit cu un diamant alb, de cinci carate, prins intr-un inel de 18 carate, la gatul sticlei, costa 215.000 de dolari.

Nu exista decat zece astfel de exemplare si nu se comercializeaza in Romania. „Despre «No. 1» e pacat sa vorbesti si atat. Trebuie sa-l simti. E pur si simplu «Wow!»“, spune fiica lui Clive despre esenta care imbina arome de lemn de santal din India, note de piersica alba si ananas, garoafe, iasomie si trandafiri si vanilia tahitiana, descoperita in Mexic in 1520.

Integral in Evenimentul Zilei