Muntenegru si Macedonia recunosc independenta Kosovo; Serbia expulzeaza ambasadorul Muntenegrului la Belgrad. Muntenegru si Macedonia au recunoscut joi independenta Kosovo, in pofida opozitiei ferme din partea Serbiei, scrie International Herald Tribune. Decizia guvernului muntenegrean, adoptata unanim, ar putea crea tensiuni intre cele doua tari balcanice care au constituit un singur stat pana in 2006. Mai mult, Serbia a anuntat, prin ministrul de externe Vuk Jeremici, ca il va expulza pe ambasadorul Muntenegrului la Belgrad, ca raspuns la recunoasterea oficiala a independentei Kosovo de catre aceasta tara. Deciziile Macedoniei si Muntenegrului au intervenit a doua zi dupa ce Adunarea Generala a ONU a fost de acord cu sesizarea Curtii Internationale de Justitie (CIJ) privind legalitatea independentei Kosovo, la cererea Serbiei.

Hodorkovski, in carcera pentru ca a dat un interviu. Fostul director general al companiei petroliere Iukos, Mihail Hodorkovski, a fost trimis la carcera pentru ca a acordat un interviu revistei Esquire, au declarat intr-un comunicat avocatii acestuia, potrivit Ria Novosti. Hodorkovski a fost plasat in carcera pentru 12 zile, miercuri, cu o saptamana inaintea infatisarii la tribunal, prin care fostul magnat rus va face apel la decizia judecatorilor de a-i refuza cererea de eliberare conditionata. Avocatii califica aceasta condamnare drept "ilegala" si sustin ca "pedepsirea clientului lor pentru abateri inexistente a devenit deja o practica nesanatoasa".

Criza financiara l-a bagat in spital pe presedintele Islandei. Presedintele Islandei, Olafur Ragnar Grimsson, a fost spitalizat in cursul acestei saptamani din cauza unor probleme cardiace, a anuntat, joi, un purtator de cuvant al adminstratiei prezidentiale. Caderea suferita de seful statului islandez survine pe fondul crizei sistemului financiar mondial care a lovit dur statul nordic, potrivit AFP. Grimsson, in varsta de 65 de ani, a fost internat, luni, la spitalul national din Reykjavik, unde a suferit o angioplastie in urma careia si-a revenit foarte bine, a mai informat purtatorul de cuvant.

Obama incearca sa se lase de fumat, in plina campanie electorala. Barack Obama a recunoscut, in numarul din noiembrie a revistei Men’s Health, ca incearca sa se lase de fumat si recunoaste ca nu e deloc usor. "De vreo doua ori am calcat stramb in timpul campaniei si-am fumat cate-o tigara, am fost nevoit sa sa fac din nou eforturi sa ma las. Dar ma gandesc ca, totusi, sunt candidat la presedintie, nu e atat de grav", spune Obama, potrivit revistei People. Candidatul democrat la presedintia SUA ofera, de asemenea, si sfaturi celor care doresc sa se lase de fumat: eliminarea "anumitor obiceiuri zilnice, cum ar fi tigara de dimineata, cea de dupa masa sau de la un pahar". Obama, in varsta de 47 de ani, a mai dezvaluit ca reuseste sa-si faca timp si sa mearga la sala cel putin 45 de minute in fiecare zi, sase zile pe saptamana.

Aselenizarea – marea farsa a secolului XX? Ideea marii pacaleli a aselenizarii nu este una noua. La numai cativa ani dupa eveniment, popularitatea acestei idei nu era intrecuta decat de asasinarea presedintelui J.F. Kennedy si de misterul Zonei 51. In fapt, adepti ai teoriei conspiratiei si-au expus parerea inca de la inceputul anilor '70 si, cu atat mai mult, explicatiile oficialilor NASA au lasat de dorit. Poate de aceea, unul din cinci americani este convins astazi ca totul nu a reprezentat decat o farsa tributara conditiilor politice ale vremii si ca expeditia Apollo 11 a fost regizata intr-un studio secret din Nevada, scrie Descopera.