Islanda, scoasa la licitatie pe eBay. Islanda a fost oferita spre vanzare pe site-ul de licitatii eBay, de catre un internaut britanic, care a pus un pret de pornire de 0,99 lire. Oferta, intitulata "oportunitate unica de a achizitiona o tara din Europa de Nord", a primit deja 84 de propuneri, cea mai ridicata fiind de 10 milioane de lire sterline. "Situata in centrul Atlanticului de Nord, Islanda va oferi castigatorului acestei licitatii un mediu locuibil, cai islandezi si o situatie financiara subreda", se precizeaza in anunt, potrivit Reuters. "Celebra cantareata islandeza Björk nu este inclusa in pachet", avertizeaza autorul. Tara nordica se confrunta cu o criza financiara fara precedent si incearca sa salveze de la faliment sistemul sau bancar cu ajutoarele de urgenta, de patru miliarde de euro, primite din Rusia.

Sarkozy si-a inselat fosta nevasta cu sotia unui ministru. Presedintele francez Nicolas Sarkozy a avut o relatie extraconjugala cu sotia unuia din membrii actualului Guvern, in urma cu aproximativ patru ani, cand actualul lider de la Elysee detinea functia de ministru de interne, potrivit unui fost oficial din politie, dezvaluie TimesOnline. Informatia se regaseste in notitele personale ale lui Yves Bertrands, fostul director al Renseignements Generaux (RG), serviciu de informatii afiliat politiei franceze, in perioada 1992-2004, care au fost divulgate de revista franceza "Le Point". Fosta sotie a lui Sarkozy, Cecilia, s-a plans in mod constant de infidelitatile acestuia, iar o serie de informatii neconfirmate sustin ca ea ar fi primit detalii in acest sens din partea RG.

O fotografie cu picioarele lui Palin, acuzata de sexism. Mii de cititori FoxNews au comentat aprins o fotografie a agentiei Reuters in care apare candidata republicana la vicepreședinția SUA, Sarah Palin, adresandu-se susținatorilor sai la un miting electoral. Insa, in poza, lui Palin nu i se vad decat picioarele, iar printre ele se zareste fata unui tanar din public, care se uita spre scena. Mulți dintre cititori sustin ca imaginea in cauza o infatiseaza pe Palin ca pe un obiect sexual si acuza presa ca incearca sa o descrie ca fiind o candidata ineficienta, ale carei singure calitați demne de atenție sunt atributele fizice.

Englezii au pierdut datele personale ale angajatilor din armata. Ministerul englez al Apararii a anuntat vineri ca investigheaza disparitia unui hard disk portabil pe care erau stocate informatii personale ale angajatilor Fortelor Armate, informeaza Reuters. Hard diskul era incarcat cu datele confidentiale ale 100.000 de angajati ai Armatei terestre, Marinei si Fortelor Aeriene, aproape jumatate din efectivul cadrelor militare englezesti. Informatiile clasificate includeau numele, adresele, datele de nastere, codurile numerice de pe pasapoarte sau permisele de conducere. De asemenea, pe dispozitiv se mai aflau si datele a 600.000 de potentiali recruti si numele celor care i-au recomandat. In iulie, ministerul a anuntat ca 747 de laptopuri apartinand institutiei au fost furate sau pierdute in ultimii patru ani, din care doar 32 au foat recuperate.

Violente intre evrei si arabi de Ziua Ispasirii. Ciocniri violente au izbucnit in localitatea Acre din Israel, oras cu populatie mixta evreiasca si araba, dupa ce un barbat arab a indraznit sa-si conduca automobilul desi evreii celebrau sarbatoarea religioasa Yom Kippur, anunta BBC. Zeci de masini si magazine au fost vandalizate, iar sute de persoane au iesit in strada, revoltati de incalcarea traditiei religioase. Politia a fost nevoita sa apeleze la forta pentru a stopa violentele. Yom Kippur sau Ziua Ispasirii este cea mai sfanta zi din calendarul evreiesc, in care postul este obligatoriu, cele mai multe dintre activitati sunt intrerupte, iar conducerea unui automobil este interzisa.