Oamenii legii din Timisoara ii monitorizeaza pe adeptii curentului emo din oras, ca sa „salveze societatea“.

Seful IPJ Timis, Sandel Palade, a constituit la Timisoara un detasament specializat in supravegherea si monitorizarea copiilor emo, adica a adolescentilor si a tinerilor adepti ai acestui curent.

Initiativa a fost luata la sfarsitul lunii mai, anul acesta, la scurt timp dupa sinuciderea unei adolescente emo din Bucuresti. „Politia, din pacate, e singura institutie care se implica in tot ceea ce inseamna salvarea societatii. In afara politiei, care chiar face ceva concret in directia emo, celelalte institutii care ar trebui sa o faca o fac, din pacate, doar declarativ. Noi am implicat in actiunea noastra si prefectura, Inspectoratul Scolar, CJT, Protectia Copilului, SRI si SIPI (Serviciul Independent de Protectie Informativa - n.r.)“, puncteaza Palade.

Sapte dintre politistii de la Judiciar-Investigatii Criminale, plus cadre de la SRI si SIPI se ocupa, de atunci, in timpul orelor de program, si de curentul emo. „Sa nu-si imagineze cineva ca-i spionam pe copii. Menirea echipei este de a culege date despre curentul respectiv, de a sti daca exista si ce ganduri au. Nu detinem date ca ar fi in Timisoara copii emo cu intentii sinucigase, dar am reusit sa controlam informativ mediile si grupurile lor“, mai spune comisarul-sef. Sandel Palade recunoaste ca politistii au informatori chiar din randul tinerilor „imbracati in negru si machiati strident“.

Integral in Evenimentul Zilei