Armata Rusa a incheiat cu succes lansarea a trei rachete intercontinentale, anunta AFP. Cele trei rachete au fost lansate de pe trei submarine aflate in nordul Japoniei, in marea Barents si in nord-vestul Rusiei. Distanta atinsa de echipamentul balistic a fost de 11.500 de kilometri, performanta record pentru acest tip de armament.

O naveta spatiala Soyuz a decolat duminica cu destinatia Statia Spatiala Internationala. La bordul aparatului de se afla astronautul rus Iuri Lontchakov si magnatul american Michael Fincke, anunta EuroNews. Tatal lui Michael Fincke a fost astonaut la NASA in perioada anilor '60. Pentru acesta calatorie care va dura zece zile Fincke a platit 35 de milioane de dolari.

Oficiali ai Phenianului au anuntat ca operatiunile de dezafectare a instalatiei producatoare de plutoniu va fi reluata. De asemnea, Coreea de Nord se arata dispusa sa-i primeasca pe reprezentantii Agentiei pentru energie atomica, scrie Reuters. Decizia Phenianului vine dupa ce Washingtonul a sters Coreea de Nord de pe lista tarilor care sprijina terorismul.

Potrivit unui studiu efectuat de Consiliul European pentru Siguranta Transportului, orasul Berlin beneficiaza de cel mai sigur trafic din Europa, scrie AP. Potrivit statisticilor, in 2007, media in Europa a victimelor accidentelor rutiere era de 4,45 la 100.000 locuitori, in timp ce la Berlin raportul era de 1,64 victime la 100.000 locuitori. Administratia Berlinului si-a propus sa reduca numarul accidentelor grave cu 30% pana in 2010.

Partidul comunist chinez a anuntat ca va initia masurile necesare pentru dublarea veniturilor agricultorilor, pana in anul 2020, prin introducerea unor masuri liberale privind concesionarea terenurilor, informeaza BBC News. Populatia Rurala a Chinei numara aproximativ 740 de milioane de persoane.