Gergely Olosz a demisionat, luni seara, din functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), invocand noua calitate de deputat, dar si dorinta de a nu decredibiliza institutia prin informatiile legate de salariul sau.

Gergely Olosz a declarat ca a decis sa demisioneze din functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei avand in vedere ca, la 8 octombrie 2008, a depus juramantul ca deputat UDMR in Parlament, in conformitate cu toate procedurile si termenele legale, informeaza Mediafax.

El precizeaza insa ca demisia este si "o chestiune de onoare" in urma unei serii de zvonuri si speculatii care, "in mod ciudat", au coincis cu decizia Autoritatii de a mentine neschimbat pretul gazelor in aceasta perioada.

"Putem vorbi de o adevarata campanie care afecteaza nu numai o persoana sau un grup de persoane, ci institutia si stabilitatea economiei nationale in ansamblu. Daca aceasta campanie ma vizeaza pe mine personal, atunci e de datoria mea sa-mi dau demisia si sa ma distantez de institutia ANRE, asupra careia nu trebuie sa planeze nici o suspiciune. Daca atacurile vizeaza Autoritatea, atunci demisia mea va ajuta la lamurirea opiniei publice si a organelor in drept asupra surselor si mobilurilor acestor atacuri", a spus Olosz.

Adevarul