Romanii sunt de acord cu batutul copiilor. Peste 65% dintre romani considera ca bataia aplicata copiilor este un mijloc de educare. Aceasta este concluzia unui studiu realizat pentru demararea campaniei „Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii!“, care se desfasoara, incepand de ieri, pana pe 10 decembrie, informeaza EvZ.

Magnatii romani doboara padurea Baneasa. Ion Tiriac, Dan Voiculescu, Gigi Becali si Puiu Popoviciu stau alaturi nu doar in topurile celor mai bogati romani, ci si in „clubul“ celor care au taiat copaci pentru a face cartiere de lux. In ultimii ani, spatiul verde din jurul Bucurestiului a fost inlocuit din ce in ce mai mult cu proiecte imobiliare de lux, construite pentru importanti oameni de afaceri sau politicieni. Cotidianul va propune astazi o trecere in revista a defrisarilor produse in Padurea Baneasa si Padurea Corbeanca.

Auto-show la Politia de Frontiera: masini de 20 de milioane de euro. Desi UE aloca 160 de milioane de euro pentru dotare, Politia a apelat la Bugetul de stat. Firma care a luat mare parte din contract este Ager Leasing, cea care a dotat si Loganul de 70 de mii de euro din scandalul Basescu-David. Politia de Frontiera se doteaza si ea. Pentru a nu ramane in urma SuperLoganului de 70 de mii de euro al Politiei, dar si pentru a indeplini obiectivul strategic si generos cunoscut sub numele de Aderare la Spatiul Schengen, IGPF se doteaza cu 360 de masini de teren, microbuze si chiar autobuze, pentru care statul roman va plati aproape 20 de milioane de euro, scrie Gandul.

Statul va plati 90% din costul panourilor solare. Persoanele fizice, asociatiile de proprietari si organizatiile neguvernamentale vor putea primi, incepand chiar de la sfarsitul acestui an, finantari nerambursabile de 90% pentru inlocuirea boilerelor de apa calda si a centralelor termice invechite cu panouri solare sau pompe de caldura moderne si eficiente. Cetatenii care aplica pentru o astfel de finantare de la stat vor trebui sa faca dovada ca au posibilitatea sa contribuie cu 10% din suma totala pentru realizarea investitiei relateaza Romania libera.

Singurii 9 kilometri din Autostrada Bechtel risca sa fie decopertati. Cei noua kilometri de autostrada, cu care se lauda actualul Guvern, ar putea fi decopertati pentru ca materialele folosite nu corespund calitativ. De pe cei 9 kilometri pe care a fost turnata numai mixtura asfaltica au fost luate probe. Directia de calitate din CNADNR a cerut deja decopertarea a 100 de metri si s-ar putea sa obligam compania Bechtel sa decoperteze tot ce a asfaltat”, ne-au declarat oficiali din Compania de Autostrazi, informeaza Gardianul.

Viata dupa gratii a celor doi generali. Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac au fost „cazati” in acelasi salon la Jilava. Fostii generali Mihai Chitac si Victor Athanasie Stanculescu au ajuns, in mai putin de 24 de ore, din inculpati condamnati. Fostii generali Mihai Chitac si Athanasie Stanculescu stau in salonul 114 de la Spitalul Penitenciarului Jilava. Chitac a aflat miercuri, in sala de judecata, ca va ajunge in arest si si-a petrecut ultimele ore de libertate in apartamentul in care locuieste, pe bulevardul Maria Rosetti. Stanculescu, in schimb, a ales ca inainte de a ajunge in lumea din spatele gratiilor sa petreaca la cazinou. Miercuri seara, in jurul orei 21:50, cu doar cateva minute inainte de strigarea „stingerii”, la Spitalul Penitenciarului Jilava au fost adusi fostii generali Mihai Chitac si Victor Athanasie Stanculescu, scrie Adevarul.

Negocierile dintre Ministerul Sanatatii si producatori, pe final. Medicamentele pentru bolanvii de diabet, hepatita si cancer nu vor disparea din farmacii, iar aprovizionarile ar putea fi reluate. Producatorii de medicamente din Romania au cazut, aseara, la intelegere cu ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, in ceea ce priveste mentinerea unor preturi scazute la medicamentele acordate prin programele nationale de sanatate. “Am facut compromisuri pentru iesirea din criza. Acestea vor permite deblocarea programelor nationale”, a declarat aseara, Dan Zaharescu, presedintele Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM). Prin programele nationale, bolnavii de cancer, diabet sau hepatita primesc gratuit medicamente. Reprezentantul ARPIM sustine ca va fi schimbata metodologia de calcul a preturilor la medicamente, astfel incat acestea sa poata fi distribuite in continuare prin farmacii, noteaza EvZ.