Papa starneste polemici dupa ce evita sa vorbeasca despre mafie. Papa Benedict al XVI-lea a facut o vizita la Pompei, in apropiere de Napoli, fieful Camorra, dar nu a pronuntat numele organizatiei mafiote, suscitand comentarii in randul jurnalistilor italieni si o reactie imediata a Vaticanului, noteaza AFP. "Papa intentionat nu a pronuntat acest cuvant", a asigurat purtatorul de cuvant, preotul Ciro Benedettini, care a explicat ca vizita in sanctuarul din Pompei a fost un pelerinaj cu o dimensiune strict spirituala.Tacerea Papei a marcat respectul fata de localnicii din regiunea Campania, majoritatea persoane corecte si care nu fac parte din Camorra.

Hotii care au piratat contul lui Sarkozy nu stiau pe cine fura. Autoritatile franceze au demarat o ancheta pentru ai identifica pe cei care au piratat, in luna septembrie, contul bancar al presedintelui francez Nicolas Sarkozy. Potrivit procurorilor, citati de BBC News, escrocii nu stiau ca este vorba despre contul presedintelui, acestia folosindu-se de coordonatele bancare ale presedintelui mai ales pentru a se inscrie la unul sau mai multe abonamente de telefonie mobila. De asemenea, hotii au retras "sume mici", prejudiciul care i s-a adus lui Sarkozy nefiind foarte mare.

Biberoanele din plastic, interzise in Canada. Ministerul canadian al Mediului a interzis comercializarea biberoanelor care au in compozitie chimicala biosfenol A (BPA), pe care a clasificat-o ca fiind toxica si periculoasa pentru sanatatea bebelusilor, potrivit Associated Press. Decizia vine la sase luni dupa ce ministrul sanatatii a declarat public ca, potrivit mai multor studii, biosfenol A reprezinta un pericol, in special pentru copii si nou-nascuti, dar si pentru mediu.

Femeile prefera PC-ul in detrimentul sotului. Femeile petrec aproape de trei ori mai mult timp in fata calculatorului decat alaturi de sotii lor, potrivit unui studiu realizat de Harris Interactive si citat de telegraph.co.uk. Astfel, clasicele 'business women' stau aproape 9,3 ore in fata monitoarelor la serviciu, fata de numai 3,6 ore in compania partenerilor lor, iar patru femei din zece petrec mai mult timp in fata calculatoarelor decat in familie. Studiu a fost realizat pe internet pe un esantion de 2.600 de femei.

OMS a inaugurat 'ceasul mortii'. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si reprezentantii luptei impotriva fumatului au inaugurat "ceasul mortii", un dispozitiv care va inregistra numarul persoanelor decedate din cauza unei boli asociate tabagismului. Pentru anul 2008, "ceasul mortii" estimeaza cinci milioane de decese, un numar mai mare decat al deceselor cauzate anual de SIDA, malarie si tuberculoza la un loc, scrie AFP.

Oamenii ating apogeul inspiratiei la ora zece seara. Oamenii sunt creativi in special seara si au un moment de inspiratie maxima la ora 22:04, potrivit unui sondaj realizat in Marea Britanie, relateaza telegraph.co.uk. Circa 44% dintre cei chestionati au spus ca daca sunt in pana de idei prefera sa faca dus. Din pacate, aproape 60% dintre subiecti au marturisit ca, atunci cand ii loveste inspiratia, nu obisnuiesc sa noteze undeva ideea si, ulterior, o uita.