Marea Britanie va lansa prima campanie de promovare a ateismului, tiparind mai multe mesaje anti - Dumnezeu pe autobuzele londoneze. Campania va fi finantata din donatii si are ca scop contracararea mesajelor de promovare a diverselor organizatii religioase. Astfel, timp de patru saptamani, pe celebrele autobuze din Londra va aparea mesajul "There's probably no God. Now stop worrying and enjoy your life (Probabil nu exista Dumnezeu. Asa ca renunta la griji si traieste-ti viata". Ideea acestui manifest a pornit de la campaniile difuzate tot prin intermediul transportului public, care promoveaza credinta si trimit la site-uri in care ateii sunt amenintati ca vor arde in flacarile iadului, scrie The Guardan.

India se lanseaza in cursa pentru cucerirea Lunii. Dupa Japonia si China, India s-a inscris si ea in cursa pentru cucerirea Lunii, prin o misiune ce are ca scop "tatonarea terenului" pentru urmatoarele expeditii spatiale indiene. Programul indian se numeste Chandrayaan-1 si se va desfasura pe o perioada de doi ani. Modulul lunar este pictat in culorile drapelului national al Indiei si va fi transportat pe orbita de o racheta PSLV. Lansarea este programata pentru miercuri, la ora 00:50 GMT, de la centrul spatial Satish Dhawan din Shriharikota, o peninsula din sud-estul Indiei, scrie Associated Press.

Urmele lui Yeti au fost descoperite in Himalaya. Urmele pasilor legendarului Yeti au fost descoperite de o echipa de sapte cercetatori niponi, in muntii Himalaya, in regiunea montana Dhaulagiri, situata la vest de Nepal. Amprentele masoara in jur de 20 de centimetri in lungime si seamana cu cele umane. Desi nu au reusit sa surprinda imagini cu Yeti, cercetatorii sunt convinsi ca urmele lasate pe zapada apartin creaturii despre care se spune ca este jumatate om, jumatate maimuta. "Mergem in Himalaya de multi ani de zile si suntem capabili in prezent sa recunoastem urmele de urs, de cerb, de lup sau de leopard de zapada. Acum aveam de-aface cu ceva cu totul diferit", a declarat Yoshiteru Takahashi, directorul pentru regiunea Katmandu al Programului Yeti din Japonia, citat de Sky News.

Sarkozy are papusa voodoo. Presedintele francez Nicolas Sarkozy vrea sa dea in judecata o editura care a lansat un manual de voodoo, insotit de o papusa facuta dupa chipul si asemanarea lui. Papusa voodoo, pe care sunt inscrise unele dintre cele mai celebre fraze ale lui Sarkozy, precum sloganul sau electoral "Munceste mai mult ca sa castigi mai mult!", are si instructiuni de utilizare, astfel incat cei interesati pot invata cum sa infiga ace in 'corpul' presedintelui, scrie The Telegraph. Pana in prezent, circa 20.000 de carti au fost deja tiparite si trimise spre vanzare.

Tadjikistanul vrea sa bombardeze opiul din Afganistan. Presedintele tadjic Emomali Rahmon a propus folosirea aviatiei pentru distrugerea campurilor de mac din Afganistan, din care se extrage opiul. Masura ar ajuta la reducerea traficului de droguri in regiune, in conditiile in care "Lupta antidrog trebuie sa faca parte din mandatul fortelor internationale de mentinere a pacii din Afganistan si este nevoie de utilizarea mijloacelor militare, printre care si aviatia", a declarat Rahmon, citat de Daily News. O alta masura ar fi reorientarea agriculturii afgane si incurajarea fermierilor din aceste tari sa produca alte culturi, pe langa acelea din care se extrage opiul.