Phenianul limiteaza folosirea telefoanelor pentru a masca criza alimentara. Coreea de Nord limiteaza utilizarea telefoanelor mobile si convorbirile la distanta mare pentru a preveni raspandirea zvonurilor legate de acutizarea crizei alimentare, potrivit anchetatorului ONU pentru drepturile omului. Vitit Muntarbhorn, profesor de Drept, a prezentat intr-un raport ca oficialii statului comunist se foloseste de executiile publice ca mijloc de intimidare a populatiei si infiltreaza spioni in diferite comunitati religioase pentru a impiedica raspandirea stirilor. Raportul sau a fost publicat la doua zile dupa ce Programul Mondial pentru Alimentatie a anuntat ca doua treimi dintre nord-coreeni nu au suficienta hrana, statul trecand prin cea mai grava criza din ultimii zece ani, cand trei milioane de persoane au murit din cauza foametei, scrie The Times.

Pariu de 165 de milioane de dolari, pierdut de Dr Pepper. Trupa Guns N' Roses ar putea faca o gaura de 165 de milioane de dolari in bugetul companiei producatoare a bauturii racoritoare Dr. Pepper, dupa ce brandul american a anuntat ca vor oferi gratis o bautura "tuturor oamenilor din America", daca celebra formatie si-ar lansa albumul in anul 2008. Astfel, dupa o pauza de 17 ani, Guns N' Roses a anuntat ca albumul intitulat "Chinese Democracy" este gata si va fi lansat pe data de 23 noiembrie. Compania americana este hotarata sa isi onoreze pariul asa ca Dr Pepper a programat in ziua lansarii un sistem de vouchere online, valabile 24 de ore. Daca fiecare american si-ar revendica voucherul, compania ar putea sa scoata din buzunar 165 de milioane de dolari, scrie The Telehraph.

Practicile voodoo, scut impotriva talibanilor. Daniel James, un translator britanic, sustine ca este preot voodoo si ca a folosit magia neagra pentru a-l proteja de talibani pe generalul David Richards, comandantul Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate in Afganistan (ISAF), in anul 2006. "Am practicat magie neagra pentru generalul Richards, rugandu-l pe Dumnezeu sa-l protejeze de talibani", a declarat el, precizand ca numele religiei este Yoruba. "Vorbesc de vodoo si de magie neagra, insa nu este ceva rau. Am devenit echivalentul unui preot in Biserica Anglicana", a adaugat acesta, citat de ziarul britanic The Times. James a fost translatorul personal al generalului Richards si in prezent este banuit ca ar fi dezvaluit informatii secrete despre actiunile fortelor aliate iranienilor.

Eliberarea din greseala unui violator recidivist il infurie pe Sarkozy. Justitia franceza a eliberat joi un violator recidivist din cauza unei greseli de scriere, ceea ce a declansat furia presedintelui Nicolas Sarkozy, scrie Le Figaro. Potrivit cotidianului francez, Jorge Montes, un francez originar din Uruguay, arestat pentru rapirea, sechestrarea si violarea a doua persoane, a fost pus in libertate dupa ce Curtea de Apel din Paris o comis o simpla greseala de scriere a unui cuvant. Astfel, in loc sa se confirme mentinerea in detentie a violatorului, camera de instructie a Curtii de Apel din Paris a infirmat-o. Parchetul general al Curtii de Apel din Paris a depus o cerere de rectificare a greselii materiale, la solicitarea presedintelui care s-a declarat "socat". "Este o decizie incredibila", a spus Sarkozy, vizibil furios. "Nu intentionez sa permit lasarea in libertate a unui violator recidivist pur si simplu pentru ca cineva a facut o greseala materiala", a adaugat el

Scannerul din aeroporturi care "dezbraca" pasagerii starneste controverse in Europa. Instalarea unor scannere corporale in aeroporturi, asa cum s-a intamplat deja in Statele Unite, divizeaza oficialii europeni, care oscileaza intre necesitatea de a lupta impotriva terorismului si teama de a fi acuzati de perversiune. In timp ce ministrului german de Interne Wolfgang Schäuble se opune vehement acestei propuneri, pe motiv ca sistemul atenteaza la intimitatea pasagerilor, omologului sau francez Michèle Alliot-Marie crede ca trebuie folosite toate tehnologiile moderne pentru a lupta impotriva terorismului si a criminalilor. Potrivit EUBusiness, undele acestui aparat patrund prin haine si deseneaza pe ecran corpul dezbracat, in trei dimensiuni. Scannerele corporale sunt deja folosite in mai multe tari, printre care Marea Britanie, Olanda si Suedia.