19 calugarite, actionare la clubul croat de fotbal Hajduk Split. Un grup de calugarite benedictine au cumparat actiuni la clubul de fotbal Hajduk Split, una dintre cele mai cunoscute echipe din Croatia, anunta The Times. Cele 19 maicute de la o manastire din orasul Zadar au cumparat 50 de actiuni, in valoare de 3.700 de euro, numarandu-se astfel printre primii 20 de actionari ai formatiunii. Resposabilii clubului Hajduk Split au anuntat transformarea gruparii in societate anonima, in incercarea de a rezolva problemele financiare pe care le au. Hajduk Split a fost de noua ori campioana a Croatiei si in prezent se afla pe pozitia trei in clasament, dupa Dinamo Zagreb si Slaven Belupo.

Unul dintre liderii celui mai mare cartel al drogurilor din lume a fost arestat. Autoritatile din Mexic au anuntat ca l-au arestat pe Eduardo Arellano Felix, unul dintre liderii cartelului Ariana Felix, cel mai mare si mai periculos cartel al drogurilor din lume. Arellano Felix a fost capturat in orasul Tujuana, situat la granita cu Statele Unite. El este acuzat de traficarea a mai multor tone de cocaina si marijuana in SUA, familia lui dominand inca din anii '90 traficul de droguri din statul California. Pe capul lui fusese stabilita o recompensa de 5 milioane de dolari, scrie AFP.

O bufnita africana se camufleaza perfect in mediul inconjurator. Pasarea din Namibia poate fi deosebita, cu greu, de copacul din spatele sau, din cauza penajului in nuante de gri si maro care o fac aproape invizibila. Bufninta, care masoara doar 16 centimetri, nu are nevoie sa se camufleze pentru a vana insecte si paianjeni pe timpul noptii, insa ziua, aceasta risca sa fie atacata de alte pasari, scrie Daily Mail. Doar ochii mari si portocalii, ghiarele si urechile acoperite de pene o mai pot da de gol.

Prezentatoarea de televiziune Anna Pressly a decedat. Tanara prezentatoare a postului american de televiziune KATV, Anna Pressly, a decedat duminica, la o saptamana dupa ce a fost batuta si injunghiata in propria locuinta din Little Rock, Arkansas. In varsta de 26 de ani, Pressly a fost gasita in patul din camera sa, batuta si cu multiple urme de injunghiere. Politia nu are niciun suspect, insa anchetatorii cred ca a fost vorba de un jaf. Geanta tinerei si unele lucruri din casa lipseau, iar cartea sa de credit a fost folosita cu cateva zile in urma pentru a plati o factura la o benzinarie. Postul de televiziune KATV ofera 30.000 de dolari recompensa celui care va oferi informatiile despre agresor, noteaza The Telegraph.

Rusia a gasit un plan care sa salveze lumea de la criza financiara. Presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat ca a elaborat un plan propriu de restructurare a sistemului financiar mondial, plan pe care il va prezenta in noiembrie in cadrul unei reuniuni mondiale pe tema crizei financiare. Potrivit oficialilor de la Moscova, propunerile lui Medvedev cuprind masuri de revizuire a cadrului financiar international, privind modul cum ar trebui sa functioneze institutiile financiare internationale, informeaza Reuters. "Rusia nu si-a propus sa se izoleze de restul lumii in timpul crizei. Ea este parte a economiei mondiale. Daca economia mondiala sufera, atunci si cresterea economica a Rusiei sufera", a precizat vicepremierul rus Igor Suvalov .

Ouale importate din China contin melamina. Ouale importate de catre Hong Kong din China contin aproape de doua ori mai multa melamina decat limita legala, scrie China Daily. Potrivit publicatiei citate, autoritatile de la Hong Kong cred ca substanta provine din hrana data gainilor, motiv pentru care au decis sa efectueze teste si la produsele preparate din carne de pasare, porc si chiar peste. Recent, melamina - substanta chimica organica, intrebuintata la fabricarea unor materiale plastice rezistente - a fost depistata in laptele praf si a imbolnavit peste 400 de bebelusi, cauzand moartea a patru dintre ei. Substanta poate facilita aparitia pietrelor la rinichi si multe alte probleme renale.