Viitorul Romaniei suna groaznic in scrisoarea lui Tariceanu catre Basescu Analiza lui Tariceanu, neluata in seama de Basescu inainte de a promulga „legea Pandorei“, prevesteste numai nenorociri: somaj, inflatie de doua cifre, distrugerea balantei comerciale si dezastru bugetar. Cresterea salariilor profesorilor inseamna sporirea remuneratiilor tuturor bugetarilor, in aceeasi masura, consecintele imediate fiind dublarea salariilor bugetarilor fata de angajatii din sectorul privat, cresterea importurilor cu cinci miliarde de euro, intoarcerea la inflatia cu doua cifre, 300.000 de oameni trimisi in somaj si un deficit bugetar excesiv. Asa arata scrisoarea trimisa de premierul Tariceanu presedintelui Basescu, inainte ca acesta sa promulge legea care mareste salariile profesorilor cu 50%, scrie Cotidianul.

Fara vize in SUA, „in cateva luni“ Secretarul american pentru securitate interna, Michael Chertoff, a precizat ieri ca se asteapta ca Romania sa fie admisa „in urmatoarele cateva luni“ in programul Visa Waiver, care elimina necesitatea vizelor pentru accesul pe teritoriul SUA, scrie EvZ . „In vreme ce a apreciat „declaratia salutara“ a oficialului american, purtatorul de cuvant al MAE, Cosmin Boiangiu, a subliniat pentru EVZ ca Romania nu indeplineste inca toate criteriile cerute de Visa Waiver. Printre acestea se afla implementarea pasaportului electronic, schimbul de informatii cu privire la persoanele suspecte de activitati teroriste, raportarea pasapoartelor furate sau pierdute si, important pentru Romania, rata de respingere a vizelor.

Rafuiala politica la capataiul romanilor omorati de Sanatate „Datorita disfunctiilor sistemului sanitar, in Romania mor anual peste 60.000 de oameni, in fiecare an «disparand» populatia echivalenta cu aceea a unui oras de talia Sloboziei sau Giurgiului”. Este doar una dintre constatarile reci cuprinse in raportul Comisiei prezidentiale pentru elaborarea politicilor din domeniul Sanatatii, lansat ieri. O cifra cinica, pe care insa politicienii, preocupati de miza politica a vremurilor, nu au timp sa o discute. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ne-a explicat ieri ca munceste prea mult ca sa aiba vreme de astfel de „prostii”, scrie Gandul.

Livrarile de medicamente ar putea fi reluate la sfarsitul saptamanii Distribuitorii de medicamente ar putea relua livrarile catre farmacii la sfarsitul saptamanii, daca ordinul Ministerului Sanatatii privind recalcularea preturilor medicamentelor la 3,63 lei pentru un euro va fi publicat in Monitorul Oficial pana vineri, potrivit presedintelui ADMR, Viorel Vasile. "Avem promisiuni din partea Ministerului Sanatatii ca se va semna ordinul, urmand ca miercuri sa fie introduse noile preturi ale medicamentelor in programele informatice ale farmaciilor. Daca ministrul Nicolaescu nu se va razgandi, ordinul ar trebui publicat joi in Monitorul Oficial", a declarat presedintele Asociatiei Dinstribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR), Viorel Vasile, scrie Adevarul.

Teapa la supermarket. Consumatorii pot spune «adio» mult-asteptatelor ieftiniri la alimente. Uite ieftinirea, nu e ieftinirea. Asa descriu reprezentantii producatorilor din industria alimentara ceea ce se intampla, de cateva luni, in supermarketurile romanesti, sub privirile Ministerului Agriculturii si Comisiei economice din Parlament. Pe langa faptul ca, dupa semnarea Codului de Bune Practici, produsele alimentare din supermarketuri nu s-au ieftinit, ci s-au scumpit cu peste 20%, producatorii acuza ca legiferarea Codului este, de fapt, o miscare electorala in spatele careia se ascund intelegeri intre supermarketuri si unii procesatori. Acestia s-au intalnit iarasi ieri pentru a discuta pe baza legiferarii Codului de Bune Practici, scrie Gardianul.

Oprescu pune bucurestenii sa plateasca de doua ori aceeasi apa Bucurestenii ar putea fi taxati de doua ori pentru apa calda si rece pe care o evacueaza din locuinte in canalizare. Daca un proiect de hotarare propus de Sorin Oprescu va fi votat marti in Consiliul General, acestia ar putea fi obligati sa achite 1.000 de lei vechi pentru fiecare metru cub de apa consumat, bani cu care Primaria Capitalei vrea sa-si achite datoriile facute de institutie pentru reabilitarea Statiei de epurare de la Glina, scrie Cotidianul.

17 vinovati in scandalul „Loganul de 70.000 €“ Raportul Corpului de Control al Internelor: 16 ofiteri, in frunte cu fostul sef al politiei, au incalcat legea pentru a-i umple buzunarele lui Bogdan Savin. Atribuirea contractelor s-a facut cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice si in folosul exclusiv al SC Ager Leasing IFN SA.“ Aceasta este una dintre concluziile raportului Corpului de Control al Ministerului Internelor, care sta la baza anchetei incepute de Directia Nationala Anticoruptie in afacerea „Loganuri pentru politie“, afirma EvZ.

Vila de 260 metri patrati, evaluata la pret de rulota Unul dintre bugetarii craioveni care se pot lauda cu o vila frumoasa este Silviu Cotiga, inspectorul-sef al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj. Cotiga a ocupat aceasta functie din partea liberalilor, dupa ce alianta PNL-PD a ajuns la guvernare. Potrivit declaratiei de avere, casa, cu o valoare de putin peste 100.000 de lei (circa 27.000 de euro), are o suprafata construita de 260 metri patrati si este situata pe strada Sacelu, nu departe de centrul orasului. Silviu Cotiga sustine ca si-a ridicat vila prin forte proprii si ca nu are habar cat valoreaza aceasta la ora actuala pe piata. "Am o casa foarte frumoasa. Mie imi place. Am construit-o intre 2002 si 2004, prin forte proprii, m-am descurcat cum am putut. Am angajat niste oameni sa lucreze la mine, nu am apelat la vreo firma specializata in asa ceva, scrie Romania Libera.

50 de hectare pe litoral, inchiriate cu 68.000 de euro Primaria Mangalia si Serviciul Public Administrarea Domeniului Public si Privat din localitate au incheiat, in perioada 2005-2006, sute de contracte de inchiriere, asociere si concesiune pe sume derizorii. Potrivit actualului edil, Claudiu Tusac, suprafata totala este de 465.418 metri patrati, majoritatea loturilor fiind terenuri intravilane situate in statiunile din sudul litoralului, in municipiul Mangalia, dar si in padurea Comorova. Pretul mediu pentru inchirierea de catre primarie a unui metru patrat a fost de 0,08 dolari/luna, in vreme ce la ADPP acesta s-a situat la 0,076 RON/luna. Potrivit lui Tusac, daca s-ar fi inchiriat cu un pret rezonabil, apropiat de media pietei, s-ar fi obtinut 2,3 milioane de euro pe an, in loc de 68.000 de euro. Printre beneficiarii acestor contracte se numara Zanfir Iorgus, fost primar al Mangaliei, sotia acestuia, consilieri locali, functionari publici, politisti, afirma Romania Libera.

Citeste in Revista Presei si:

Basescu a mutat, urmeaza Tariceanu (de Ioana Lupea)

Presedintele plescar (de Adrian Ursu)

Teoria conspiratiei (de Cristian Pirvulescu)