Tusea a fost 'mortalizata'. Un profesor de la Universitatea Pensylvania a reusit sa fotografieze tusea. Imaginea este una de tip "schlieren", denumirea nemteasca a procedeului prin care un fenomen invizibil este transformat in ceva vizibil. Utilizand aceasta tehnica, doctorul Gary Settles a putut fotografia regiuni cu densitati diferite de gaz sau lichid. Procedeul presupune montarea unei oglinzi si a unei surse de lumina de mici dimensiuni, dar foarte puternica in intensitate. Rezultatul este o imagine striata, care prezinta alternanta de lumini si umbre. In lumea dinamicii gazelor, tusea nu este nimic mai mult decat "un jet turbulent de aer cu schimbari in densitate", scrie New York Times.

Amenda record pentru Carrefour din cauza ca si-a platit salariatii cu mai putin decat minimul legal. Carrefourul din Franta trebuie sa plateasca 1,2 milioane euro, cea mai mare amenda data vreodata in sectorul distributiei, pentru ca si-a remunerat angajatii cu mai putin decat salariul minim orar, scrie Le Figaro. Amenda a fost data dupa ce inspectia muncii din departamentul Rhone au sesizat ca circa 400 de salariati, din doua magazine Carrefour, se afla in aceasta situatie. Un tribunal din Lyon a condamnat Carrefour sa plateasca amenda maxima, adica 3.000 euro/salariat, potrivit cotidianului francez. In aceasta situatie se afla si alte lanturi de magazine Auchan si Champion.

Premierul ceh, Mirek Topolanek, a atacat marti un paparazzo care incerca sa-l fotografieze in timp ce se plimba cu fiul sau. Fotoreporterul de la tabloidul ceh Blesk a incercat sa-l fotografieze pe baiatul in varsta de un an al primului ministru, in timp ce acesta dormea in carucior. Topolanek a avut o izbucnire nervoasa, impingandu-l pe fotograf intr-un zid. In urma loviturii, fotograful s-a ranit la cap. Seful Guvernului de la Praga nu a dorit sa comenteze incidentul, scrie publicatia Javno.

Deciziile arbitrilor de tenis sunt eronate in majoritatea cazurilor. Arbitri de tenis sunt vulnerabili in fata iluziilor optice, iar majoritatea deciziilor luate de ei pe parcursul unui joc sunt incorecte. Circa 84% din deciziile arbitrilor sunt de fapt inchipuiri create de rutina jocului, noteaza Daily Mail. Oamenii de stiinta britanici au analizat comportamentul arbitrilor si deciziile lor pe parcursul a 4.000 de partide de tenis si au realizat ca iluzia optica plaseaza mingea in afara terenului, cand ea este de fapt in teren. Testele realizate de medici au arata ca persoanele care urmaresc un obiect intr-o miscare liniara si constanta, il percep mult mai departe pe traiectoria pe care se misca.

Cristale uriase au fost descoperite sub desertul Chihuahua din Mexic. O pestera formata din 170 de cristale uriase a fost descoperita la circa 300 de metri sub desertul Chiuhuahua din Mexic, cel mai inalt cristal fiind de peste zece metri, noteaza Daily Mail. Cristalele s-au format din apa subterana saturata cu sulfat de calciu, care incalzita in urma unei intruzii magmatice, a inceput sa se infiltreze prin peretii pesterii in urma cu milioane de ani. Dupa ce magma a inceput sa se raceasca, mineralele s-au solidificat. De-a lungul secolelor, cristale au crescut pana in 1985, cand s-au inceput lucrarile la minele de argint din apropiere si care au afectat si rezerva de apa din pestera.

Noua din 10 muncitori din Statele Unite au probleme cu somnul din cauza crizei financiare, potrivit unui studiu realizat de compania ComPsych care ofera programe de asistenta pentru angajati. Consecintele crizei financiare, creditele la banci si cresterea preturilor reprezinta principalele cauze pe care le invoca cei care au probleme cu somnul . Una din sase persoane isi face griji in ceea ce priveste plata ipotecii, iar aproape 20% se tem pentru conturile de economii. Numai 8% dintre americani nu sunt ingrijorati de criza economica, anunta CNN.