Vietnamezii scunzi si cu bustul mic isi vor pierde permisul de conducere. Persoanele prea slabe sau cu inaltimea prea mica din Vietnam vor pierde dreptul de a detine un permis de conducere, in urma unei legi care impune noi norme in privinta soferilor cu o circumferinta mica a bustului. astfel, toate persoanele care au o circumferinta a bustului mai mica de 60 de centimetri, sunt prea scunde, prea slabe sau prea firave, isi vor pierde dreptul de a conduce bicicleta cu motor, principalul mijloc de transport de pe strazile vietnameze. In aceeasi situatie se afla si soferii care sufera de sinuzita sau au ficatul marit din cauza altor afectiuni, anunta The Telegraph.

Joseph Fritzl si-a tinut mama inchisa intr-o camera cu ferestrele zidite. Josef Fritzl, austriacul judecat pentru ca si-a sechestrat fiica si a violat-o timp de 24 de ani, a marturisit, in fata psihologului sau, ca si-a inchis si mama intr-o camera a carei ferestre le-a zidit, in semn de razbunare pentru "suferintele indurate" in copilarie. Femeia a stat prizoniera timp de doua decenii, intr-o camera de la etaj, pana cand a murit, in 1980, scrie The Times. "Am zidit fereastra ca sa nu mai vada lumina soarelui vreodata. Mama mea nu mi-a oferit niciodata dragoste. Obisnuia sa ma loveasca pana ma lasa intr-o balta de sange", a declarat Josef Fritzl.

Hugo Chavez a fost dat in judecata pentru "incapacitate mentala". Un venezuelean l-a dat in judecata pe liderul de la Caracas, Hugo Chavez, sub pretextul ca acesta este in "incapacitatea mintala" de a conduce tara. Gerardo Guzman, care ocupa functia de avocat independent, a facut sesizarea in 2005, cerand formarea unui colegiu de medici care sa constate problemele mentale ale presedintelui venezuelean. Dosarul a fost respins de Curtea Suprema si barbatul a fost amendat, fiind acuzat de "lipsa de respect", scrie El Universal.

Vaticanul vrea testarea psihologica a viitorilor preoti. Vaticanul vrea ca viitorii preoti catolici sa treaca printr-un test psihologic al caror scop este sa-i depisteze pe candidatii heterosexuali incapabili sa-si controleze nevoile sexuale si pe barbatii cu puternice tendinte homosexuale, afirma BBC News. Testele nu vor fi obligatorii, insa Vaticanul crede ca depistarea timpurie la barbati a unor defecte psihologice "uneori patologice", inainte ca acestia sa devina preoti, va ajuta la evitarea unor consecinte tragice.

Imagini de nota zece a unor galaxii, captate de telescopul spatial Hubble. Telescopul spatial Hubble a fost pus in functiune din nou, dupa o luna in care a stat in reparatii. El isi reincepe "serviciul" cu o imagine spectaculoasa a coliziunii dintre doua galaxii. Fotografia a fost realizata cu cea mai performanta camera digitala de la bordul telescopului, WFPC2 ("Wide Field Planetary Camera 2"). Asa dupa cum se vede din imagine, grupul de doua galaxii fotografiate ARP 147 formeaza parca nota 10, scrie Stiinta.info.