Internautii din intreaga lume s-au interesat mai mult de Britney Spears decat de Barack Obama. Aceste rezultate au fost puse la dispozitie de compania Yahoo, in functie de numarul de accesari al anumitor cuvinte cheie. Potrivit clasamentului intocmit de Yahoo!, viata personala zbuciumata a plasat-o Britney Spears pe primul loc in topul accesarilor. Aceleasi surse arata ca Barack Obama s-a clasat pe locul 3, scrie AFP.

Aproximativ 294.000 de copii s-au imbolnavit in China, dintre care 154 sunt in continuare in stare grava, dupa ce au consumat produse lactate contaminate cu melamina, a anuntat luni Ministerul chinez al Sanatatii. Noile cifre, publicate pe site-ul ministerului, amplifica scandalul care a izbucnit in luna septembrie, in China, care a condus la retragerea de pe piata a mai multor produse lactate chineze, scrie AFP. Ministerul Sanatatii din China a anuntat ca din septembrie pana in prezent au murit 10 copii, fara sa poata preciza daca aceste decese se datoreaza sau nu ingerarii de melamina.

Presedintele George W. Bush care va parasi Casa Alba pe 20 ianuarie, a declarat, intr-un interviu acordat postului de televiziune ABC ca cel mai mare regret in cei 8 ani de mandat este legat de eroarea serviciilor de informatii privind Irakul. De asemnea, Bush a recunoscut ca nu a fost pregatit pentru asa numitul razboi impotriva terorismului, transmite Reuters. Guvernul american a acuzat regimul lui Saddam Hussein ca detine arme de distrugere in masa, pe baza rapoartelor serviciilor secrete. Dupa ce l-au inlaturat pe Saddam Hussein de la putere, americanii nu au gasit aceste arme.

Centrul European pentru prevenirea si controlul maladiilor si Organizatia Mondiala a Sanatatii, avertizeaza ca numarul europenilor infectati cu HIV s-a dublat intre anii 2000 si 2007. Potrivit statisticilor daca in 2000 numarul seropozitivilor atingea in lume 39 de milioane de persoane, in 2007 acesta era de 75 de milioane, informeaza AP.

Oficialii Guvernului indian acuza Pakistanul pentru implicarea in atacurile de la Mumbai. Potrivit serviciilor de informatii indiene, teroriştii faceau parte din gruparea Lashkar-e-Taiba, cu baza în Pakistan. Oficialii indieni sustin ca gruparea teroristă ar fi acţionat cu ajutorul din umbră al unor oficiali din serviciile de securitate pakistaneze, informeaza BBC News. Acuzaţiile Indiei au condus la o racire a relatiilor cu Islamabadul. Pakistanul a anuntat ca nu-l va mai trimite pe şeful serviciilor secrete în India pentru a ajuta la investigaţii şi a cerut imediat Indiei să facă publice dovezile care sustin acuzatiile.