Afganistanul va semna tratatul care interzice bombele cu fragmentatie. Guvernul afgan, condus de presedintele Hamid Karzai, a acceptat, miercuri, sa se alature celor 100 de state care semneaza tratatul pentru interzicerea bombelor cu fragmentatie. Aceasta decizie reflecta detasarea Afganistanului de SUA, care se opun tratatului. In plus, un oficial afgan a declarat ca SUA ar fi indemnat Afganistanul sa nu semneze tratatul. Procedura de semnare a tratatului care interzice bombele cu fragmentatie a inceput miercuri, la Oslo, scrie The New York Times.

S-au descoperit alte doua bombe in gara din Mumbai. Miercuri, politia indiana a descoperit si a dezamorsat doua bombe in gara din Mumbai, care par sa fi fost plasate de militantii islamisti care au organizat atentatele de saptamana trecuta. Dupa ce au verificat 150 de bagaje la gara Chhatrapati Shivaji, genistii au dezamorsat doua bombe de 4 kilograme, similare cu cele lasate de teroristi. Gara din Mumbai a fost redeschisa inca de joia trecuta, scrie TimesOnline.

Extremistii musulmani sunt incurajati sa foloseasca YouTube ca mijloc propagandistic. Extremistii islamici sunt instruiti sa foloseasca popularul portal ca mijloc de a disemina clipuri propagandistice, potrivit unui monitor al activitatii teroriste, de pe teritoriul Statelor Unite. Acestia au folosit de mult internetul ca pe o unealta de comunicare cu sustinatorii lor si ca mijloc de propaganda, dar ultimul clip postat ii ii indemana in mod expres pe militanti sa foloseasca site-ul YouTube, descris ca o unealta usor de folosit, scrie Reuters.

Bunicul lui Barack Obama a fost torturat de britanici. Bunicul din partea tatalui al lui Barack Obama, Hussein Onyango Obama, a facut parte din miscarea de independenta din Kenya. Acesta a fost arestat in 1949 si intemnitat pentru doi ani, timp in care a fost torturat de garzile britanice care incercau sa obtina astfel informatii despre insurectie. A treia sotie a lui Hussein Onyango Obama povesteste ca torturile suportate de acesta l-au marcat pe viata, scrie The Telegraph.

Busteanul de pe Marte socheaza lumea stiintifica. O fotografie realizata de cercetatorii NASA in timpul misiunii pe Marte din anul 2004, fotografie data publicitatii recent, a avut darul de a starni controverse si dispute aprige intre oamenii de stiinta. Imaginea, de-a dreptul socanta, arata o formatiune care seamana izbitor cu un trunchi de copac, fapt ce aduce din nou in discutie existenta trecuta sau prezenta a vietii pe Planeta Rosie. Descoperirea a aprins spiritele, in special pe cele ale adeptilor teoriei conspiratiei, cei care s-au declarat convinsi de faptul ca NASA ascunde publicului adevarul despre misiunile pe Marte, scrie Descopera.

Guvernul din Zimbabwe a cerut ajutor international pentru a rezolva problema epidemiei de holera, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (WHO). La o intrunire cu agentiile de intrajutorare, ministrul sanatatii, David Parirenyatwa, a cerut medicamente, echipament si fonduri pentru a plati personalul medical. Holera a ucis cel putin 565 de persoane in Zimbabwe din august pana acum, a declarat ONU. Ministrii declarasera anterior ca focarul este tinut sub control. Acestia au aruncat vina izbucnirii epidemiei asupra sanctiunilor impuse de catre Occident presedintelui Mugabe, scrie BBC.