Cluj: deputatul din arest, „uns“ parlamentar de un magistrat. Virgil Pop, deputatul din arest, a fost adus ieri de o escorta de politisti la sediul Consiliului Judetean Cluj, unde s-a desfasurat ceremonia de inmanare a mandatelor celor 14 parlamentari clujeni alesi duminica trecuta. Deputatul si-a ocupat locul langa ceilalti alesi liberali, iar cand judecatorul Radu Dusa l-a desemnat castigator al mandatului de deputat din Colegiul 8 Turda, Pop a fost aplaudat la scena deschisa, scrie EvZ.

Autorizatiile de construire vor fi publice si prezentate pe site-urile primariilor. Guvernul a decis ca toate autorizatiile de constructie emise de primarii sa fie afisate la vedere. Mai exact, printr-o ordonanta de urgenta, Executivul a hotarat ca atat autorizatia, cat si anexele documentului vor avea un caracter public. Mai mult, actele vor fi puse la dispozitia cetatenilor interesati pe pagina de internet a autoritatii locale emitente sau vor fi afisate la sediile institutiilor, scrie Gandul.

Top 10 cei mai sangerosi dictatori. Cativa conducatori de stat au ridicat genocidul la nivel de filosofie de stat, ucigand zeci de milioane de oameni. Cotidianul va prezinta cele mai sinistre figuri ale istoriei recente. In top se regasesc dictatori precum Mao Zedong, Robert Mugabe, Francisco Franco, si Adolf Hitler. Citeste mai mult in Cotidianul.

Imprumut extern pentru pensii. Mai multi economisti spun ca bugetul este secat si ca Romania va ajunge sa se imprumute din ce in ce mai mult pentru a sustine pensiile. Presedintele Traian Basescu a indulcit anuntul ca fondul de pensii s-a prabusit: el functioneaza, dar se hraneste din greu cu bani de la buget. Liberalii spun ca e normal ca pensiile sa se alimenteze de la bugetul de stat. Mariana Campeanu, ministrul muncii, recunoaste ca valurile de marire a pensiilor au fost politice si ca abia acum se cauta "suportul material", scrie Romania libera.

Anii de liceu sunt ani semipierduti. Din cauza sistemului imbecil de invatamant din Romania, noua ne sunt furate clipe de viata! Realizati cata imbecilitate trebuie sa fi existat in conducerea ministerului astuia de-a lungul anilor, daca nu s-a reusit implementarea unui sistem normal de invatamant? Iata cateva motive pentru care liceul reprezinta, dupa umila mea parere, o bataie de joc: Faptul ca nu exista uniforme. (Jumatate dintre voi deja au exclamat “Whaaaaat???) Nu va grabiti. Realizati ca afirmatia asta vine din partea unuia pentru care convenientele sociale sunt “vax albina crema pura”… N-am mai purtat pantofi de ani de zile, iar la sindrofii merg in tenisi, scrie Mihai Bendeac ("Mondenii"), in Adevarul.

Cinci fabrici inchise intr-o zi. Compania Dräxlmaier, producator de componente din industria auto, a facut ieri public faptul ca a decis sa inchida temporar productia la unitatile din Hunedoara, Timisoara, Codlea, Pitesti si Satu-Mare. Angajatii urmeaza sa beneficieze de toate drepturile salariale in perioadele de sistare a lucrului. Compania Dräxlmaier are in total 45 de unitati de productie in lume, dintre care 30 in Europa, scrie EvZ.

350.000 de euro stransi din brazi facuti din perne, ursuleti de plus, pene, manusi si tacamuri. La cea de-a opta editie a Festivalului Brazilor de Craciun, organizata de Fundatia “Salvati Copiii” si gazduita de Andi Moisescu, Andreea Raicu si Lucian Mandruta, s-au strans fonduri in valoare de aproximativ 350.000 de euro, bani care vor ajunge la copiii nevoiasi din Romania. Evenimentul a reunit, pentru cateva ore, personalitati din lumea sportului, a modei, a politicii si vedete autohtone, precum Amalia si Ilie Nastase, Mihaela si Mircea Geoana. 18 braduti, creatii a tot atator designeri vestimentari, au fost scosi la licitatie, scrie Cotidianul.

Biserici crestine cu arhitectura ciudata. Biserici cu arhitecturi postmoderne sau minimaliste stau alaturi de constructii a caror stranietate vine din Evul Mediu tarziu sau din alteritatea altor spatii geografice. Topul ia in discutie structuri hiperboloidale de sticla cu nervuri de beton, constructii amintind de Stonehange, catedrale in forma de nava spatiala si altele. Topul a fost alcatuit pe baza a douazeci de intrari prezentate de site-ul villageofjoy.com, citat de Romania libera.

CEDO decide impotriva stocarii ADN. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis in unanimitate ca politica guvernului britanic de-a aduna si stoca amprentele si datele ADN a tuturor celor suspectati de infractiuni, chiar si ale celor exonerati, este o incalcare a dreptului la viata personala. Decizia completului de la Strassbourg este o lovitura grea la adresa strategiei impotriva criminalitatii a guvernului laburist care a dat tonul politicilor europene agresive ce permit colectarea de informatii personale ale cetatenilor, scrie Cotidianul.

Citeste in Revista Presei si:

Normalitatea exceptionalului Daniel Morar (de Dorin Petrisor)

Demagogia si cainele partidului (de Florian Bichir)

Exista un scandal al sondajelor? (de Mircea Kivu)