Garda Financiara amendeaza Internetul Garda Financiara amendeaza firmele care nu si-au trecut pe pagina de Internet adresa sediului social, codul fiscal si capitalul social. Explicatia: comisarii iau prime in functie de cuantumul amenzilor. Adrian Cucu, seful Garzii Finan­cia­re, a declarat pentru Cotidianul ca nu este de acord cu acest gen de amenzi. „Dezaprob total astfel de sanc­tiuni. Aces­te amenzi nu sunt abu­zive, de­oa­re­ce sunt stipulate in lege. Eu insa nu sunt de acord cu ele, deoarece consi­der ca prioritatea noastra e cu totul alta. Astfel de amenzi nu ca­racterizeaza ac­ti­vitatea Garzii Fi­nan­ciare Bucuresti“, e de parere Adrian Cucu. Patronii fir­me­lor bu­cu­res­tene care au fost amendati pentru astfel de motive sustin ca aceasta procedura este practicata de mai multi co­misari pentru a-si rotunji ve­­nitu­ri­le, din primele pe care le pri­mesc ca re­com­pensa pentru amenzile date. „Exis­ta in lege stipulate prime, care re­prezinta un anumit procent din amen­zile date. Deci comisarii primesc nis­te prime in functie de cuantumul a­men­zilor date“, ne-a explicat Adrian Cucu, scrie Cotidianul.

In numai trei luni, patronul clubului Steaua a trecut, de la pozitia de cel mai bogat roman si salvator al neamului, la una aproape de faliment pe toate planurile. Mitul lui Gigi Becali incepe sa apuna. Dupa ce ani de-a randul a jucat roluri precum „Razboinicul“, „Ursul“, „Mihai Viteazul“, cel poreclit „latifundiarul din Pipera“ incepe sa se scufunde, lovit de marea criza economica. Gigi Becali nu mai are lichiditati. Criza de lichiditati a fost intarita public de varul si de nepotul latifundiarului - Giovanni, respectiv Lucian Becali. Becali a admis ca s-a imprumutat cu 2.000.000 de euro. Desi are credit la Oli, Gigi a insistat: „dar tot nu sunt dator: am de dat 2.000.000 de euro si am de recuperat 80.000.000 de euro de la prieteni“. Criza de lichiditati este „tradata“ de cateva gesturi ale lui Becali. Pe 1 decembrie, inaintea meciului Steaua - Unirea Urziceni, patronul „ros-albastrilor“ i-a cerut finantatorului ialomitenilor sa-i inapoieze o datorie de 10 milioane de euro, afirma EvZ.

ENEL ii transforma pe abonatii romani in cititori de contoare Noul «serviciu» al italienilor de la ENEL, intitulat «TELECITIRE», ii transforma pe abonatii la societatea furnizoare de energie electrica in angajati ai acesteia, obligandu-i practic pe romani sa isi citeasca singuri contoarele. Abonatii vor fi obligati sa «raporteze» intocmai si la timp cifrele inscrise pe cadranele contoarelor la un numar de telefon indicat in facturile din ce in ce mai umflate emise de italieni. Clasicii incasatori-cititori de contoare vor disparea in scurt timp din peisajul cotidian, afirma Gardianul.

Cornel Nistorescu risca trei ani de inchisoare Jurnalistul Cornel Nistorescu este cercetat penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce, sambata seara, a provocat un accident in centrul Capitalei, in urma caruia doua persoane aflate pe o motocicleta au fost ranite grav. Jurnalistul Cornel Nistorescu risca, potrivit legii, pana la 3 ani de inchisoare, daca una dintre victimele accidetului provocat de el sambata in Capitala are nevoie de mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale, spun politistii. Oamenii legii au explicat ca sanctiunea pe care ar putea sa o primeasca Nistorescu depinde de gravitatea ranilor suferite de victime si de numarul zilelor de ingrijire de care acestea au nevoie pana la refacere. In cazul in care una dintre victime are nevoie de mai mult de 60 de zile de ingrijire, ziaristul risca o pedeapsa cuprinsa intre 6 luni si 3 ani de detentie. In cazul in care victimele au nevoie de pana la 60 de zile de ingrijiri medicale, pedeapsa este de la 3 luni la 2 ani. Totusi, in acest ultim caz, urmarirea penala este declansata la plangerea prealabila a victimelor. Astfel, tot in acest caz, spun politistii, legea ofera posibilitatea ca partile sa se impace si sa nu mai ajunga in instanta, afirma Curentul.

Tribunalul Bucuresti a facut publica prima motivare a unei sentinte date intr-un proces privind stabilirea calitatii de cola­borator al Securitatii. Prac­tic, judecatorul Sorin Vasi­lescu – presedinte de sectie la aceasta instanta – a respins actiunea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) si a stabilit ca Dan Trancota nu a colaborat cu Securitatea. Aceasta in conditiile in care Trancota a semnat un angajament olograf cu Securitatea si a dat o serie de note informative sub pseudonimul „Dobrin”. Azi, „Dobrin” este lider al PIN Mehedinti si a fost prefect al aceluiasi judet in perioada 2000-2004, afirma Gandul.

David Bellamy explica, in exclusivitate pentru Adevarul, de ce schimbarile climatice nu sunt cauzate de emisiile de CO2. Renumitul om de stiinta a fost pus pe linie moarta de mass-media si colegii de breasla, deoarece contesta incalzirea globala. Pana acum, partizanii acestei false teorii nu au adus niciun argument solid care sa demonstreze ca inmultirea emisiilor de carbon ar putea sa influenteze cresterea temperaturilor pe glob. Chiar daca admitem o sporire a concentratiei de CO2 in atmosfera cu 5%, in ultimii 10 ani, acest fenomen nu are nicio influenta asupra mediei globale a temperaturilor. Adevaratii oameni de stiinta au demonstrat ca dioxidul de carbon nu este un poluant. Este insa cel mai important fertilizator natural care participa la procesul de fotosinteza, iar odata cu revolutia industriala, putem spune ca asistam la o crestere a procesului de fotosinteza de numai 15%. Nu dioxidul de carbon duce la desertificarea planetei, ci defrisarile masive si necontrolate. Conform unor date de ultima ora, economia globala pierde mai multi bani exploatand fondul forestier decat cheltuieste cu reimpaduririle.

Interviu cu seful Gazprom: Ne intereseaza depozitele de gaze din Romania. Presedintele Comitetului de Conducere al Gazprom, Alexei Miller, a raspuns in scris intrebarilor adresate de "Romania libera". In interviul luat de "R.l.", seful celui mai mare exportator de gaz pe plan mondial anunta scaderea pretului la gazele rusesti din 2009, lasa usa deschisa Romaniei in proiectul "South Stream" si anunta intentia de a investi masiv in tara noastra. Exista doua contracte pe termen lung semnate intre Gazprom si Romania, care prevad livrari de gaz pana in 2030. Daca, insa, va exista in tara cerere pentru cantitati suplimentare , gazul "Nabucco" – cu conditia ca aceasta magistrala sa fie si construita – impreuna cu gazul rusesc, vor putea satisface nevoile. De aceea, nu vedem minusuri in participarea Romaniei la "Nabucco". De altminteri, nu poate fi afectat caracterul constructiv al cooperarii cu Gazprom: proiectele noastre nu se contrapun si nu concureaza proiectul "Nabucco". In negocierile care se deruleaza in prezent intre Gazprom si Romania, nu se mentioneaza aspectul "Nabucco", informeaza Romania Libera.