Secretarul de stat american Condoleezza Rice a declarat duminica ca regreta proliferarea informatiilor eronate care au stat la baza razboiului cu Irakul si a recunoscut ca este, in parte, responsabila de proasta gestiune a a ocupatiei americane in acesta zona, informeaza AP. Totusi, Rice a afirmat ca rasturnarea de la putere a lui Saddam Hussein va deveni un succes strategic. Cea mai mare amenintare la adresa SUA ramane in continuare un posibil atac terorist, sutine Condoleezza Rice. Pozitia exprimata de secretarul de stat nu este singulara. Presedintele George W. Bush care va parasi Casa Alba pe 20 ianuarie, a declarat, intr-un interviu acordat postului de televiziune ABC ca cel mai mare regret in cei 8 ani de mandat este legat de eroarea serviciilor de informatii privind Irakul. De asemnea, Bush a recunoscut ca nu a fost pregatit pentru asa numitul razboi impotriva terorismului.

Carnea de porc, contaminata cu dioxina, produsa in Irlanda, ar putea sa ajunga in 25 de tari, sustine seful serviciilor veterninare irlandeze, Paddy Rogan. Guvernul irlandez a ordonat sambata industriei alimentare sa retraga de la vanzare toate produsele pe baza de carne de porc, din cauza unei contaminari cu o dioxina ce poate cauza cancerul. Rezultatele analizelor de laborator efectuate asupra esantioanelor de hrana animala si grasime de porc au confirmat sambata prezenta dioxinei, nivelul toxinelor fiind de 80 pana la 200 de ori mai mare decat limitele de siguranta. Irlanda a exportat carne de porc in valoare de 368 de milioane de euro in 2007, iar jumatate din ea a ajuns in Marea Britanie, potrivit datelor oficiale. Ministerul Agriculturii a anuntat ca ar putea fi cu siguranta vizate si "cateva tari europene", scrie AFP.

Municipalitatea Amsterdam lanseaza un program pentru combaterea infractionalitatii. Autoritatiile au dispus injumatatirea cafenelelor unde se consuma canabis si a localurilor unde se practica prostitututia, informeaza AFP. Astfel celebrul Cartier Rosu va ramane cu doar 240 de localuri din cele 482 existente.

Sute de protestatari greci au continuat duminica seara atacurile asupra bancilor si magazinelor in Atena si Salonic. Demonstrantii au aruncat cu cocktail-uri Molotov, au incendiat masini si au spart vitrinele la zeci de magazine si banci, informeaza BBC News. Politia a ripostat cu gaze lacrimogene. Violentele au izbucnit dupa ce un adolescent a fost impuscat mortal in cartierul Exarchia din capitala Greciei. Oficialii greci au declarat ca pana in acest moment 24 de politisti au fost raniti in luptele de strada, 31 de magazine si noua banci au fost sparte si 25 de masini au fost distruse sau incendiate. Fortele de ordine au arestat 6 persoane.

Peste 200 de talibani au atacat un depozit din apropierea orasului Peshawar, Pakistan apartinand NATO. 65 de camioane au fost incendiate, iar un paznic a fost ucis. Camioanele erau incarcate cu provizii destinate trupelor NATO din Afganistan. Alte zece camioane ale Aliantei Nord-Atlantice au fost incendiate in urma cu o saptamana la Peshawar, scrie AFP.