Politia chineza aresteaza protestatari de Ziua Internationala a Drepturilor Omului. De Ziua Internationala a Drepturilor Omului, presa si televiziunea din China au salutat "eforturile constante" si "progresul neintrerupt" in promovarea libertatii cuvantului si a drepturilor individuale. Ziua de miercuri a fost una plina si pentru fortele de ordine, trimise sa reprime protestul a 40 de persoane care au demonstrat in fata sediului Ministerului de Externe. Acestia militau pentru alegeri libere si pentru combaterea coruptiei. De asemenea, pentru disidentul chinez Liu Xiaobo, miercuri a fost cea de-a treia zi petrecuta in detentie pentru ca a fost implicat in redactarea unei scrisori publice prin care se cerea o reforma constitutionala, legala si politica, relateaza The New York Times.

Inca un pas inainte pentru combaterea HIV. Dupa efectuarea unor teste pe maimute, oamenii de stiinta au observat ca animalele infectate au supravietuit pentru o perioada de doua ori mai lunga, dupa administrarea unei singure doze cu anticorpi pentru imunizarea impotriva virusul HIV. Astfel, exista posibilitatea ca dupa aplicarea mai multor doze, virusul sa fie eliminat. In plus, acest tratament a functionat fara folosirea concomitenta a medicamentelor antiretrovirale. Cercetatorii considera ca succesul acestui experiment reprezinta un pas important in combaterea HIV, scrie BBC.

Studentul libanez implicat in complotul terorist dejucat in Germania a primit sentinta pe viata. Un student libanez a primit sentinta pe viata, marti, pentru implicarea sa in complotul terorist din 2006, din Germania. Youssef Mohammed el-Hajdib impreuna cu un alt libanez care studia in Germania au plasat valize cu bombe in doua trenuri de navetisti care plecau din Cologne, pe 31 iulie 2006, dar care nu au explodat. Hajdib sustine ca gestul sau a fost in semn de protest fata de caricaturile publicate in presa germana, care ii infatisau pe profetul Mahomed si pe musulmani ca teroristi, scrie Washington Post.

Marea Britanie isi retrage trupele din Irak. Marea Britanie a anuntat ca va incepe retragerea trupelor din Irak incepand cu luna martie 2009 si se preconizeaza ca retragerea se va finaliza pana in luna iunie. Insa, britanicii vor fi inlocuiti la baza din Basra de trupele americane, care isi vor construi aici o noua baza militara. Pana la sfrsitul lunii iunie, in jur de 4.000 de soldati britanici stationati in Basra se vor intoarce acasa, noteaza The Guardian.

Fortele americane au ucis 6 politisti afgani din greseala. Fortele americane au ucis, miercuri, sase ofiteri de politie afgani si un civil, in timpul unui asalt asupra ascunzatorii unui comandant taliban. Alti 13 ofiteri afgani au fost raniti in timpul incidentului. Se pare ca americanii patrunsesera deja in ascunzatoare, reusind sa-l ucida pe suspectul taliban, cand au sosit ofiterii afgani si au deschis focul. Ingrijorati in privinta celorlalte persoane care se ascundeau in cladire, americanii au raspuns atacului armat. Abia dupa ce incheierea schimbului de focuri, americanii au realizat ca trageau, de fapt, asupra politiei afgane, scrie The New York Times.

Apare Noul Guvern Mondial? Formula prin care Planeta noastra sa fie condusa de un guvern unic care sa vegheze la dezvoltarea civilizatiei umane pare una desprinsa din cartile de conspirationism. Cu toate acestea, pe modelul Statelor Unite si al Uniunii Europene, se pregateste o noua forma de conducere planetara anunta prestigiosul Financial Times, citat de Descopera. Un guvern mondial va include concepte noi si complexe, superioare acordurilor de cooperare intre natiuni si state, bazate pe legi si contracte internationale, este de parere Geoffery Barney, profesor la o serie de universitati de prestigiu.