Epidemia de holera, sub control? Mugabe, presedintele statului african Zimbabwe, a declarat ca epidemia de holera este sub control. In timp de Natiunile Unite si Marea Britanie sustineau ca epidemia de holera scapa de sub control, presedintele Robert Mugabe a declarat ca autoritatile au reusit sa tinain frau epidemia. Organizatia Salvati Copiii a declarat: "Daca este ceva sigur in haosul din Zimbabwe in ziua de astazi este faptul ca epidemia de holera nu este nici pe departe consumata". Presedintele Mugabe a declarat de asemenea ca puterile occidentale comploteaza pentru a-l indeparta de la presedintie, folosind ca scuza epidemia. "Acum ca nu mai este nici un pericol de epidemie nu mai exista nici un motiv de a incepe un razboi", a afirmat presedintele, citat de BBC.

Mai multi suspecti al-Qaeda arestati in Belgia. Politia belgiana a declarat ca a arestat 14 persoane suspectate ca sunt membri ai retelei teroriste al-Qaeda. Printre persoane se crede ce se afla si o persoana ce era pregatita sa lanseze un atentat sinucigas, au declarat oficialii. Procurorul federal, Johan Delmulle a afirmat ca politia nu stie care era tinta atacatorului sinucigas. Arestarile au avut loc inaintea unui summit de doua zile in Bruxelles, la care participau lideri din Uniunea Europeana, informeaza BBC.

Si-a construit o iubita robot. Un inventator ce sustine ca nu a avut niciodata timp sa isi gaseasca o iubita adevarata a creat, in viziunea lui, femeia perfecta - un robot. Le Trung, un barbat in varsta de 33 de ani din Toronto, Canada, sustine ca Aiko, robotul, poate sa faca curat, sa ii prepare bauturile favorite si sa ii citeasca titlurile din ziare. "Ca o femeie reala ea va reactiona daca este atinsa in anumite feluri. Daca o strangi prea tare va incerca sa te plesneasca. Are toate simturile mai putin miros", a declarat inventatorul. Aiko se traduce din japoneza "copil iubit", iar inginerul sustine ca nu a creat robotul din motive sexuale, scrie CNN.

India indeamna Pakistanul la actiuni mai drastice impotriva terorismului. Afirmand ca Pakistanul este epicentrul terorismului ce vizeaza India, Pranab Mukherjee, ministru de externe, a apelat joi la guvernul din Islamabad sa faca mai mult decat sa aresteze lideri ai gruparilor extremiste si a sugerat faptul ca nu a fost intentia Indiei sa se lase provocata intr-un conflict militar. Ministrul indian a cerut ca cei aproximativ 40 de oameni suspectati de terorism a caror refugiu se crede a fi Pakistanul sa fie predati politiei indiene, scrie IHT.

Recifurile de corali pot prezice cutremurele. Studiul unui recif din Indonesia a aratat faptul ca recifurile de corali inregistreaza evenimentele ciclice din natura si pot ajuta la prezicerea unui cutremur in estul Oceanului Indian in urmatorii 20 de ani, au declarat joi cercetatorii. Studiul coralilor din apropierea insulei Indoneziene Sumatra a arata ca, la fel ca la copaci, coralii prezinta inele de crestere anuale ce inregistreaza evenimentele ciclice precum cutremurele. Sieh, conducatorul echipei de cercetatori, a declarat ca inelele de crestere a coralilor studiati au aratat faptul ca incepand cu anul 1300 la fiecare 200 de ani s-a produs un cutremur puternic, informeaza Reuters.

50 de oameni ucisi intr-o explozie in Irak. O explozie intr-un restaurant din Irak a omorat 50 de oameni. Un sinucigas cu bomba a ucis cel putin 50 de persoane la un restaurant din Kirkuk, un oras din nordul Irakului. Aproximativ 100 de oameni au fost raniti din cauza exploziei. Explozia a avut loc in timp ce musulmanii sarbatoreau Eid-al-Adha, o sarbatoare musulmana, informeaza BBC.