Noi manifetstatii de strada la Atena si in mai multe orase din Grecia. Aproximativ o mie de tineri au protestat luni la Atena in fata sediului general al politiei scandand sloganuri ostile fortelor de ordine. Politia a mobilizat mai multe cordoane impotriva protestatorilor si a utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea acestora. In urma confruntarilor cu fortele de ordine 86 de persoane au fost retinute temporar pentru interogatorii, informeaza AFP.

Numarul european unic, gratuit, pentru apeluri de urgenta 112 poate fi accesat in oricare din statele membre ale Uniunii Europene, au anuntat oficiali ai Comisiei Europene, anunta AP. Numarul 112 a fost introdus in 1991 ca un complement al numerelor nationale de urgenta.

Premierul muntenegrean Milo Djukanovic i-a prezentat luni presedintelui francez Nicolas Sarkozy, presedinte in exercitiu al Consiliului European, candidatura tarii sale la UE. La ceremonie a participat si comisarului european pentru extindere, Olli Rehn, scrie Le Monde. Candidatura Muntenegrului la UE a fost depusa la un an dupa semnarea Acordului de stabilizare si asociere cu Uniunea Europeana.

Textile care determina starea de sanatate a purtatorului. Suna putin ca in filmele SF, insa este oare posibil sa purtam haine ce ne monitorizeaza continuu sanatatea si ne anunta la fiecare problema potentiala? Iata ca, recent, un grup de cercetatori americani si chinezi au anuntat producerea unor astfel de textile, capabile de a conduce curent electric si de a detecta semnale fiziologice in acelasi timp. Astfel, cercetatorii au realizat fibre textile de bumbac pe care le-au acoperit cu un strat subtire de nanotuburi de carbon. Bumbacul a devenit astfel nu numai conductor, dar si capabil de a detecta sangele pierdut de soldatii raniti. Nanotuburile de carbon sunt structuri microscopice de fibre de carbon, cu un diametru de 50.000 de ori mai mic decat al firului de par. Ele sunt in principiu conductoare electric si, odata ce acopera fibrele de bumbac, le fac si pe acestea din urma conductoare, scrie Stiinta.info

Curtea Suprema Federala de Justitie a Statelor Unite a decis ca producatorii de tigarete light pot fi dati in judecata pentru publicitate mincinoasa privind produsele pe care le comercializeaza. Pana acum producatorii de tigarete erau protejati de legea federala care interzicea interventiile impotriva publicitatii la tutun care evocau o corelatie intre fumat si starea de sanatate. Zeci de americani au depus plangeri impotriva fabricantilor de tutun care sustineau ca tigaretele light sunt mai putin nocive, scrie AP.