Cum i-a turnat Stanoiu pe Nastase si Pippidi. Numele istoricului, dar si cel al fostului premier, Adrian Nastase, au fost descoperite in trei note informative atribuite fostului ministru al justitiei. Istoricul Andrei Pippidi si fostul premier Adrian Nastase completeaza lista celor care, in anii ’80, ar fi fost dati pe mana Securitatii de fostul ministru al justitiei Rodica Stanoiu. Asa reiese din dosarul de colaborator al Securitatii, deschis pe numele lui Stanoiu de catre membrii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), dosar contestat in prezent in instanta de fostul ministru, scrie EVZ.

Mii de profesori si medici nu si-au primit salariile la timp. Banii pentru porcul de Craciun al unor bugetari din Ardeal si Moldova sunt sechestrati in circuitele banesti ale Finantelor, iar oamenii se tem ca nu vor putea intra in posesia lor pana dupa sarbatori. In timp ce sindicatele se declara surprinse de aceasta situatie, sustinand ca fondurile au plecat de la Bucuresti, sute de salariati cu cardurile goale ameninta ca vor protesta pe strazi de Craciun, scrie Romania Libera.

Minunile romanilor in lume. Faptele de eroism ale romanilor din strainatate ajung, in fiecare an, pe paginile ziarelor din toata lumea. Si pentru o perioada scurta, Romania mai castiga un plus de imagine. In 2008, curajul unor oameni simpli i-a scos din anonimat si a oferit o noua sansa la viata celor in ajutorul carora au venit. Ultimul act de eroism apartine lui Mihai Cheche, care a salvat de la inec un italian, scrie EVZ.

Romanii nu mai au restrictii pe piata muncii din Spania. Consiliul de Ministri din Spania a decis vineri sa nu reinnoiasca restrictiile impuse pe piata muncii cetatenilor romani si bulgari de la aderarea tarilor lor la Uniunea Europeana, relateaza Europa Press, in pagina electronica, citata de Mediafax. Ministrul Muncii si Imigratiei, Celestino Corbacho, a declarat ca "acestea nu mai aveau sens", noteaza Romania Libera.

Femeia care isi poarta viata intr-o sacosa.EVZ va spune o poveste adevarata despre o femeie care nu mai are casa si nici nu primeste alta pentru ca nu e casatorita, handicapata si n-are copii. Are doar o sacosa. V-ati saturat de stirile cu politicieni care nu mai stiu nici cate case au, nici unde? Va enerveaza reclamele la credite pentru apartamente din care va zambesc fals actori de duzina care se prefac fericiti? Va propunem o revenire in lumea reala, cu oamenii ei tristi, care au pierdut tot, pentru care Dumnezeu ia forma concreta a unui adapost de frig sau a unei supe calde.

Afacerista care a omorat o fata pe o trecere de pietoni de pe Kiseleff – judecata la noua luni dupa accident. Femeia care a accidentat mortal o tanara de 20 de ani pe o trecere de pietoni din centrul Capitalei a fost trimisa in judecata. Procurorii de la Parchetul General au anuntat ca Anamaria Straus a fost data pe mana judecatorilor de la sectorul 1 sub acuzatia de ucidere din culpa. „Din ansamblul probator administrat in cauza, s-a stabilit ca, la data de 27.03.2008, inculpata Straus Anamaria a accidentat mortal pe victima Duplei Tatiana (in momentul in care aceasta se angajase in traversarea Soselei Kiseleff, pe marcajul pietonal) prin lovirea cu autoturismul pe care il conducea, ca urmare a nerespectarii obligatiei de a acorda prioritate de trecere, in conditiile in care existau semafoare de avertizare” se arata intr-un comunicat al Ministerului Public, noteaza Gandul.

„Profesorul TBC“ inspaimanta un liceu. Un profesor de biologie din Brasov este suspectat ca ar fi transmis TBC celor aproximativ 300 de elevi care studiaza la Liceul „Nicolae Titulescu“. Cezar Malcoci a fost diagnosticat cu tuberculoza in septembrie, dar a tinut ascuns acest lucru fata de colegi si elevi, scrie EVZ.

Permisul romanesc te scapa de penalizari. Unii compatrioti profita de faptul ca legislatia rutiera din Italia si Romania este diferita si nu exista acorduri de cooperare. Politia italiana a organizat o conferinta de presa pentru a prezenta dificultatile cu care agentii se confrunta atunci cand vor sa penalizeze soferi romani. Unul dintre „avantajele” romanilor care au carnet romanesc este acela ca nu li se pot scadea puncte atunci cand incalca regulile de circulatie, iar politistii au constatat ca multi dintre camionagiii romani au carnetul primit in Romania. In Italia, sistemul de aplicare al punctelor de penalizare pentru soferi este diferit fata de cel din tara noastra si nu poate fi aplicat cetatenilor romani, scrie Adevarul.

Unda verde pentru primul port spatial. Autoritatea americana a aviatiei civile (FAA) a autorizat exploatarea comerciala a primului port spatial din lume, care va fi construit in New Mexico (sud-vestul SUA), anunta AFP. Numit „Spaceport America“, complexul va permite lansarea atat verticala, cat si orizontala a navelor spatiale, a precizat agentia care opereaza facilitatea, New Mexico Spaceport America (NMSA). FAA a acordat autorizatia de functionare dupa un studiu amanuntit al planului infrastructurii spatioportului si al impactului ecologic al functionarii acestuia, noteaza EVZ.