Aproximativ 200 de monede vechi de peste 1.300 de ani, descoperite in Israel. In Parcul National din Ierlusalim au fost descoperite peste 200 de monede vechi de aur. Conform specialistilor, cele 264 de monede au o vechime de 1.300 de ani. Monedele au fost descoperite duminica la inceputul sarbatorii evreiesti de Hanukkah, scrie CNN.

Hamas a suspendat temporar tirurile de rachete spre Israel. Gruparile armate palestiniene din Fasia Gaza au suspendat, pentru 24 de ore, tirurile cu rachete impotriva Israelului. Decizia a intrat in vigoare duminca la miezul noptii si a fost luata la cererea mediatorilor egipteni care incearca sa obtina un acord intre cele doua parti. Negociatorii de la Cairo au reusit, in vara, sa obtina un armistitiu intre Israel si Hamas, care a expirat vinerea trecuta. Duminica, rachete lansate de palestinieni au lovit o casa in Sderot, fara insa sa provoace victime, informeaza BBC.

Autoritatile chineze au oferit companiilor din Taiwan credite in valoare de 19 miliarde de dolari, accesibile in urmatorii trei ani prin intermediul a trei banci din China, drept sprijin pentru depasi problemele economice. Trei banci chineze urmeaza sa ofere imprumuturi in valoare de 130 de miliarde de yuani (19 miliarde de dolari), respectiv Industrial and Commercial Bank of China si Bank of China cate 50 de miliarde de yuani, iar China Development Bank 30 de miliarde de yuani, a declarat Wang Yi, directorul Biroului Relatiilor China-Taiwan, scrie Reuters.

Obiecte zburatoare neidentificate pe cerul Marii Britanii. Un spectacol impresionant de lumini s-a desfasurat pe cerul Marii Britanii, fara ca autoritatile sa aiba cunostinta despre vreun eveniment organizat, in vreme ce localnicii sunt convinsi ca au fost martorii aparitiei unor OZN-uri. Peste 70 de obiecte circulare luminoase au putut fi observate pe cer, in regiunea West Midlands. Martorii, uimiti de experienta traita, sunt convinsi ca luminile proveneau de la OZN-uri, noteaza Descopera.

O companie olandeza creaza "ecofontul" ce economiseste tusul de la imprimanta. O companie olandeza ce a cercetat modalitatile prin care se poate face economie de tus necesar printarii documentelor a dezvoltat un font ce scade cantitatea de tus folosita cu aproximativ 15%. In principiu simbolurile pe care le foloseste fontul au mici gauri. Inventatorii fontului admit faptul ca fontul nu este foarte estetic, dar ar face economie pe termen lung in companii, scrie FoxNews.

O noua tehnologie militara ar putea salva viata soldatilor raniti. Regenerarea unui deget taiat intr-un accident pare sa fie scos dintr-un film SF, dar tehnologia inovativa dezvoltata de Armata Statelor Unite, precum regenerarea anumitor parti ale corpului este posibila de acum. Acest proiect de cercetare, printre alte cateva sute, a fost prezentat la cea de a 26-a conventie stiintifica militara. Unele dintre cele mai luminate minti din toata lumea s-au intalnit timp de 4 zile la conferinta pentru a face schimb de idei si de a colabora in anumite proiecte ce au ca scop dezvoltarea unor tehnologii care sa ii faca pe soldati mai eficienti si in acelasi timp sa fie in siguranta, noteaza CNN.