Vase chineze, in apele teritoriale ale Somaliei. Doua distrugatoare si un vas de aprovizionare ale Chinei au parasit insula Hainan, situata in sudul tarii, au pornit intr-o misiune indreptata impotriva pirateriei, organizata de tari est-africane. Operatiunile, care au loc in apele teritoriale ale Somaliei, sunt primele de acest fel ale Marinei chineze care au loc dincolo de Oceanul Pacific. Vasele chineze se vor alatura si altor ambarcatiuni din alte tari, care efectueaza deja misiuni de patrulare in zona, noteaza BBC.

Imigranti africani, in sudul Italiei. S-a comunicat ca aproximativ 1.000 de imigranti ilegali africani au ajuns, se pare, joi seara, pe insula Lampedusa, situata in sudul Italiei. Agentia de stiri Ansa informeaza ca printre migranti se aflau multe femei si copii, care au sosit in mai multe barci, dintre care trei au fost interceptate de Marina italiana. Corespondentii au comunicat ca penitenciarul care functioneaza pe aceasta insula poate gazdui doar 840 de detinuti, informeaza The Telegraph.

Craciun tragic, pentru o familie din Los Angeles. Politia din Los Angeles a dat publicitatii mai multe detalii legate de cumplitul atac armat instrumentat de un barbat costumat in Mos Craciun, asupra unei case de la periferia orasului, care s-a soldat cu moartea a cel putin opt persoane. Un purtator de cuvant al politiei a aratat cum Bruce Jeffrey Pardo s-a dus la locuinta fostilor sai socri, unde a ucis mai intai o fetita in varsta de 8 ani, care s-a intamplat sa deschida usa, dupa care a intrat in locuinta unde a tras nenumarate focuri de arma, la intamplare. Astfel lt. Pat Buchanan de la politia din Los Angeles a mai aratat ca, dupa aceea, Pardo a incendiat casa, cu ajutorul unui aruncator artizanal de flacari. Dupa aceea, el s-a refugiat in locuinta sa, unde s-a sinucis cu un glonte in cap, noteaza BBC.

Patru ani de la cutremurul din Oceanul Indian. Statele din zona Oceanului Indian comemoreaza patru ani de la cutremurul urmat de valuri tsunami uriase, care au provocat moartea a peste 200.000 de oameni. Mii de indonezieni au participat la o ceremonie de rugaciune, in orasul Meulaboh, din provincia Aceh. Ajutoare in valoare de peste sapte miliarde de dolari au fost distribuite tarilor grav afectate - Indonezia, Thailanda si Sri Lanka, informeaza AFP.

Primul vas de pescuit cu motor hibrid. Shinei Maru No. 66 arata, la prima vedere, la fel ca alte cateva zeci de vase de pescuit din porturile Japoniei, dar constructorii vasului sustin ca este primul vas destinat pescuitului cu motor hibrid. Alternand combustibilii conventionali cu puterea dezvoltata de motoarele electrice vasul face economie de pana la o treime din combustibilul pe care il consuma un vas normal. "Este ca un Prius pe mare", a declaratTadatoshi Ikeuchi, proprietarul si capitanul vasului, citat de IHT.

Cum arata soldatul perfect? Oamenii de stiinta au dat publicitatii o poza ce reprezinta, in viziunea lor, soldatul perfect. Trasaturile fetei au fost alese dupa ce oamenii de stiinta au analizat mai multi actori ce au jucat roluri de soldati. Structura pometilor, a maxilarului si a sprancenelor sunt indicatori ce stabilesc daca o persoana este facuta sa mearga la razboi, sau mai bine ar sta acasa, sustin cercetatorii. Expertii de la Universitatea Stirling au facut publice rezultatele cercetarilor odata cu lansarea jocului "Call of Duty: World at War". Medicul Anthony Little a combinat cu ajutorul unui program pe calculator peste 3300 de trasaturi faciale prealuate de la actori ce au jucat roluri de soldati, informeaza SkyNews.