In 2008 catastrofele naturale au provocat moartea a peste 220.000 de persoane si pagube materiale de aproximativ 200 de miliarde de dolari, a anuntat compania germana de asigurari Munich Re, citat de Le Monde. Autorii raportului afirma ca desi numarul catastrofelor naturale a scazut fata de 2007, anul 2008 a fost unul dintre cei mai devastatori. Catastrofele care au adus cele mai mari pierderi, umane si financiare, au fost o serie de cicloane tropicale si cutremurul din sud-vestul Chinei.

Ziyad Abu Teir, unul dintre liderii Jihadului Islamic din fasia Gaza a fost ucis impreuna cu fiul sau si cu doua garzi de corp in timpul unui raid aerian, anunta AFP. Aceleasi surse sustin ca un alt membru al Jihadului Islamic a fost ranit in timpul bombardamentului si a decedat ulterior la spital.

Haosul domneste in spitalele din fasia Gaza, care se confrunta cu un "aflux constant de raniti" de la inceputul raidurilor israeliene vizand teritoriul palestinian. "Echipele medicale trebuie sa faca fata unui aflux constant de raniti din 27 decembrie", a avertizat luni Comitetul International al Crucii Rosii, citat de AFP. "Suntem depasiti complet de numarul de persoane care vin cu rani foarte grave. Nu am mai vazut niciodata asa ceva", a declarat seful echipei de chirurgie de la un spital din Gaza. In prezent, Comitetul International al Crucii Rosii are circa 73 de angajati in fasia Gaza, dintre care opt straini.

Un avion al marinei americane s-a prăbuşit azi în jurul orei locale 12:15, în apropierea unei baze din estul statului Carolina de Nord, iar pilotul şi-a pierdut viaţa, informează AP. Autorităţile locale susţin că prăbuşirea nu a provocat pagube la sol şi că niciuna dintre casele din apropiere nu a fost afectată. Tot în decembrie un alt avion al marinei militare s-a prăbuşit în apropiere de San Diego, provocând moartea a patru persoane aflate la sol.