Training-uri in 2009: Companiile pastreaza "utilul" si renunta la "placut". Fortate de criza financiara, companiile vor aplica in 2009 in selectarea programelor de training filozofia "mai intai ce ne trebuie", lasandu-le pe plan secund pe cele "soft-skills" (comunicare inter-personala, team-building-uri) si concentrandu-se pe cele profesionale, care pun accent pe dezvoltarea abilitatilor esentiale la locul de munca, informeaza DailyBusiness.

Anul 2009 incepe nefast pentru 3.200 de angajati din Timis. Peste 30 de companii din Timis au anuntat ca vor disponibiliza aproximativ 3.200 de angajati in primele doua luni ale anului viitor, cele mai multe concedieri fiind efectuate de societati care activeaza in domenii precum constructii, agricultura, confectii sau cea alimentara, potrivit NewsIn. In aceste conditii, Ministerul Muncii estimeaza aproximativ 62.000 de someri inregistrati doar in prima jumatate a anului 2009, scrie NewsChannel.

Guvernul ar putea reduce taxa auto dupa consultarea cu CE. Guvernul Romaniei ar putea reduce taxa auto dupa consultarea cu membrii Comisiei Europene. Executivul lucreaza la mai multe variante de taxare. Taxa auto ar putea fi redusa ca valoare la momentul inmatricularii si inclusa ulterior in impozitul platit anual de catre proprietarul vehiculului. Suma de plata va fi calculata la un nivel in functie de gradul de poluare, dar o varianta preliminara nu a fost inca prezentata, relateaza Auto Market.

2008, un an bogat pentru lumea stiintei. Anul care tocmai s-a terminat a adus multe realizari stiintifice. "Vedeta" a fost, cu siguranta, acceleratorul de particule construit de Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara cu scopul de a raspunde la cateva dintre enigmele pe care fizica nu le-a descifrat pana acum.Tot in luna septembrie, mass-media erau dominate de o alta "isprava" stiintifica: trei astronauti chinezi paraseau Pamantul la bordul navetei Shenzou 7, iar unul dintre ei avea sa devina primul om din China care a iesit vreodata in spatiu. Numeroasele cercetari si descoperiri din 2008 nu au pus in umbra sarbatorirea "Anului Planetei", iar activitati dedicate acestui eveniment au fost organizate in toata lumea, inclusiv in Romania, scrie EVZ.

Leul se va deprecia si in 2009. Leul va continua tendinta de depreciere in 2009, in special in prima parte a anului, dupa care se va stabiliza sau chiar aprecia, astfel ca nivelul mediu al cursului se va situa intre 3,68 si 4,07 lei/euro, potrivit estimarilor analistilor economici, informeaza Adevarul.

Intalnire Presedinte-Guvern, la Sinaia. Seful statului si ministrii noului Guvern s-au intalnit la Sinaia, la cererea lui Traina Basescu. Intalnirea a inceput in jurul orei 14:00. Chiar daca multi participanti la reuniune au plecat, se mai afla la Sinaia Traian Basescu si Emil Boc. La intalnirea informala convocata de seful statului nu au participat Vasile Blaga, Ministrul Dezvoltarii Durabile si, posibil, Adriean Videanu, Ministrul Economiei. Mai multi ministri ai cabinetului Boc au plecat de la intalnirea, convocata de Traian Basescu, mai devreme, informeaza EVZ.

2009 – anul alimentatiei, atat ca investitii, cat si ca interes al consumatorilor. Cumparatorii vor produse proaspete, neambalate si nepreparate dupa ce s-a demonstrat ca plasticul folosit la impachetare este plin de chimicale, iar unele dintre ele patrund si in produse. Alimentele si efectele lor asupra organismului sunt printre principalele subiecte care au captat atentia consumatorilor europeni in ultimul an. Concluziile apartin unei asociatii a producatorilor si distribuitorilor de alimente din Europa, care au constatat o crestere a interesului consumatorilor cu privire la ceea ce pun in farfurie. Tendinta este in crestere in toate statele europene, mai ales in conditii de criza, cand alimentatia este principala grija a oamenilor, indiferent de varsta sau situatia economica, scrie Gandul.

Cei mai influenti oameni ai lumii. Conducatori, revolutionari, eroi sau pionieri, ganditori sau oameni de stiinta, artisti sau titani ai diferitelor domenii fac parte dintre cei mai influenti oameni ai planetei, conform unui top realizat pentru o perioada de cinci ani de catre publicatia ”Time”. Clasamentul este structurat pe categorii, fiecare dintre acestea cuprinzand cate zece personalitati marcante. Dalai Lama, Vladimir Putin, Brad Pitt si Angelina Jolie, Oprah sunt doar cateva dintre personaliatile care fac parte din Topul celor mai influenti oameni al lumii, informeaza EVZ.