Acasa la violatorul in serie. Dupa ce in ianuarie a fost pus in libertate „pe caz de boala”, violatorul Dorel Lazar s-a mutat in apartamentul mamei sale. Chiar sub vechea sa locuinta, cea trecuta in buletin. Vecinii de scara spun ca l-au vazut in urma cu cateva zile. Mama violatorului sustine ca nu stie nimic despre fiul sau. Pare sa-si aminteasca insa despre „vizitele” prin puscarii ale acestuia. Actualul proprietar al locuintei, cel la care ajung citatiile pe numele lui Dorel Lazar, o acuza pe batrana ca foloseste „renumele” fiului pentru a baga frica in vecini, in timpul diferendelor din bloc, scrie EvZ.

Politicienii vand aerul si Delta Dunarii ca sa carpeasca bugetul. Geoana nu crede ca FMI s-a „umanizat” si spune ca trebuie evitat un acord cu Fondul; Voiculescu vrea sa concesioneze Delta Dunarii pentru un avans de 300 de milioane de euro; Videanu vrea sa vanda dreptul de poluare al Romaniei pentru alte doua miliarde. Cum facem rost de bani? Pozitia oficiala a Romaniei, exprimata de presedinte si de ministrul de Finante, este ca avem nevoie de un credit extern pentru a iesi din criza, scrie Gandul.

Garda de Mediu, masini cu dedicatie. In anul 2007, Garda Nationala de Mediu, condusa de liberalul Octavian Popa, a facut o licitatie pentru achizitionarea unei flote de 53 de autoturisme destinate inspectoratelor de mediu din tara. Masinile urmau a fi folosite inclusiv la efectuarea controalelor oficiale in zonele rurale si montane. Caietul de sarcini dupa care s-a desfasurat licitatia a lasat insa cale libera unui singur competitor, iar masina aleasa a fost Fiat Grande Punto, cu un motor pe motorina de 75 de cai-putere, pentru 12.000 de euro bucata, scrie Cotidianul.

Lovitura de teatru: suspectul Gribenco, colaborator al politiei. Temutul Serghei Gribenco, cel de-al doilea suspect arestat in cazul dublului asasinat de la casa de schimb valutar din Brasov, se pare ca s-a aflat tot timpul in apropierea si chiar sub nasul autoritatilor de la Bucuresti. Surse bine informate au declarat pentru "Romania libera" ca Gribenco era folosit ca informator, atat in Romania, cat si in alte tari, de Brigada de Combatere a Crimei Organizate, dar si de alte "servicii investigative". De aici, probabil, "pregatirea contrainformativa" a lui Gribenco, de care vorbea cu voce grava ministrul de Interne, Dan Nica, dar si o serie de "indulgente" de care Gribenco s-a bucurat, intamplator sau nu, din partea autoritatilor romane, scrie Romania libera.

Mallul din Militari, pe axa raului. La sectiunea „Stiri pentru cetatenii americani”, site-ul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti recomanda conantionalilor care se afla in Romania sa evite mallul din cartierul Militari. „Presa romaneasca a relatat despre o altercatie care a avut loc la Plaza Mall intre agentii firmei de paza si membrii unei bande. Biroul Regional de Securitate al Ambasadei SUA a primit informatii despre o posibila continuare a conflictului dintre cele doua grupuri”, isi informeaza cetatenii Ambasada SUA, potrivit Adevarul.

Odele edililor, pe banii cetatenilor. In ziarele primarilor din Capitala, obligatorii prin lege si platite de contribuabili, toate-s bune si frumoase si departe de realitate, iar „tovarasii” sunt mereu pe prima pagina. Legislatia obliga autoritatile si institutiile publice sa publice si sa actualizeze, anual, un buletin informativ. Exceptand sectorul lui Marian Vanghelie, toate celelalte din Capitala au cate un ziar, in care edilii isi cultiva sarguincios imaginea si informeaza poporul despre proiectele lor viitoare, scrie EvZ.

Calatoriile fratilor Becali prin paradisurile fiscale, blocate de UE. Fotbalistii transferati din Romania traverseaza mai multe paradisuri fiscale inainte de a ajunge in iadul bancii de rezerve a clubului care a platit milioane de euro pentru achizitionarea sa. Dupa ani de anchete si schimb de informatii intre procurorii DNA si autoritatile fiscale din alte tari, a fost trimis in instanta dosarul „Transferuri“, care are astazi un nou termen la Tribunalul Bucuresti, unde a fost retrogradat de la Inalta Curte ca urmare a faptului ca George Copos a pierdut calitatea de parlamentar, scrie Cotidianul.

Criza pune pe butuci orasele mici. In orasul Huedin din judetul Cluj criza financiara a lovit fara mila. Localitatea a ramas, practic, fara economie, dupa ce toate fabricile s-au inchis ori s-au mutat in alta parte. Sute de familii au ca sursa de venit doar ajutoarele sociale oferite de stat si supravietuiesc cu produsele agricole pe care le obtin de pe micile ogoare din preajma orasului. In contrast cu orasul cu oameni saraci si demoralizati, zona din jurul Huedinului prospera de pe urma turismului ori a micilor ateliere mestesugaresti. La doar cativa kilometri se afla cel mai bogat sat din Romania, Izvorul Crisului. Insa in satele din Apuseni afacerile care functioneaza sunt cele de familie, asa ca locuitorii oraselului nu gasesc de lucru nici macar ca slugi pentru satenii bogati, scrie Romania libera.