20 de persoane au fost ucise în timpul unei infruntari intre bandele rivale dintr-un penitenciar situat în oraşul mexican Ciudad Juarez. Potrivit primelor date ale anchetei, membrii unei grupari, intitulata Aztecas au reusit sa-i ia cheile unui gardian, eliberand astfel 170 de detinuti care i-au atacat pe ceilalti locatari ai inchisorii. In zona au intervenit sute de soldati şi poliţişti federali cu gaze lacrimogene. Cel puţin doi dintre cei ucişi sunt ofiţeri de poliţie, potrivit surselor de la Crucea Roşie, scrie Reuters.

Presedintele Camerei Deputatilor din Italia, Gianfranco Fini a anuntat ca de saptamana viitoare se va schimba sistemul de vot al legislativului. Din 10 martie deputatii italieni vor vota folosindu-se de amprentele digitale. Astfel, in timpul sedintelor politicienii vor folosi in continuare cartela electronica, insa votul lor va fi validat numai dupa ce isi vor plasa degetul pe un instrument optic de citire. Gianfranco Fini sustine ca introducerea acestui sistem ii va descuraja pe deputatii care voteaza in locul colegilor absenti, informeaza AP.

Comandantul Garzilor Revolutiei, generalul Mohammad Ali Jafari a avertizat miercuri Israelul ca instalatiile sale nucleare se afla in raza de actiune a rachetelor iraniene. Iranul afirma ca cele mai perfectionate rachete ale sale, Shahab-3, au o raza de actiune de circa 2.000 de kilometri, distanta suficienta pentru a lovi Israelul, informeaza AP.

Accidentul aviatic de la Amsterdam a fost cauzat de o defecţiune apărută la altimetru. Aceasta este concluzia la care au ajuns anchetatorii olandezi, după ce au studiat înregistrările audio şi cutiile negre ale avionului. Un avion Boeing 737, aparţinând companiei turceşti Turkish Airlines, s-a prăbuşit, în urmă cu o săptămână, pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam in timp ce efectua manevrele de aterizare. In urma accidentului 9 persoane au murit iar 60 au fost ranite, informeaza AP.

Curtea Penala Internationala a emis un mandat de arestare impotriva presedintelui sudanez Omar al-Bashir pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii in Darfour, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Curtii, Laurence Blairon, informeaza Reuters. Este vorba de primul mandat de arestare al Curtii penale internationale impotriva unui sef de stat. Omar al-Bashir, 65 de ani, este acuzat de crimele comise in Darfour, regiune din vestul Sudanului devastata incepand din 2003 de un razboi civil care a facut 300.000 de morti si 2,7 milioane de stramutati, potrivit ONU.