Gordon Brown face apel la limitarea bonusurilor acordate bancherilor. Premierul britanic, Gordon Brown, a facut apel ca statele sa accepte principiile internationale pentru a pune capat obiceiului institutiilor bancare de a acorda bonusuri pentru obiective pe termen scurt. Domnul Brown a declarat ca recompensele ar trebui sa aiba la baza rezultate veritabile si durabile. Marea Britanie a criticat alte state pentru bonusurile uriase platite bancherilor, in special celor care activau in institutii care au ajuns aproape de faliment, in contextul actualei crize financiare, noteaza BBC.

SUA incheie intelegeri pentru armament cu Libia. Ministerul Apararii al Statelor Unite a declarat vineri ca este dispus sa incheie o intelegere cu Libia, un fost stat dusman, cu privire la furnizarea de echipamente militare pentru intarirea securitatii vamale si in zona costala. "Vom lua in considerare cererile Libiei pentru echipament de aparare astfel incat acestia sa isi intareasca pozitia in anumite zone de interes comun", a declarat Lt. Col. Elizabeth Hibner, purtator de cuvant al armatei, noteaza Reuters.

Guvernul Berlusconi a aprobat constructia unui pod controversat. Guvernul Italiei a adoptat un plan ambitios pentru a crea noi locuri de munca si pentru a stimula economia. Planul include si constructia unui controversat pod dublu, rutier si feroviar, care sa lege insula Sicilia de continent, despre care criticii afirma ca va permite mafiei sa puna mana pe o mare cantitate de bani publici. Guvernul lui Silvio Berlusconi a aprobat planul de infrastructura in valoare de 23 de miliarde de dolari, program care va duce la crearea a mii de noi locuri de munca, dupa cum precizeaza guvernul de la Roma. Constructia podului care va lega Sicilia de Calabria va incepe la sfarsitul anului. Acesta va avea o lungime de 3,5 km, devenind astfel cel mai lung pod suspendat din lume, informeaza BBC.

Este Marea Moarta pe moarte? Cercetatorii din cadrul Universitatii Tehnologice din Darmstadt, Germania, trag un nou semnal de alarma in ceea ce priveste nivelul apei din Marea Moarta, care a atins cote alarmant de scazute in ultima perioada. Cercetatorii implicati in proiectul Mediterranean-Dead Sea Channel cauta solutii pentru a “umple” literal Marea Moarta, pana cand cotele vor atinge valoarea anterioara. Aceasta zona este intens exploatata in scopul obtinerii apei potabile prin desalinizare, dar si pentru generarea energiei electrice prin construirea unor canale care controleaza fluxul si viteza apei. Scaderea nivelului afecteaza in mod direct atat aceste proiecte, care au presupus investitii mari in zona, cat si echilibrul mediului, scrie Descopera.

Sotia primului ministru din Zimbabwe a murit intr-un accident de masina. Primul ministru din Zimbabwe, Morgan Tsvangirai, a fost ranit vineri intr-un accident de masina, iar sotia acestuia Susan a fost ranita mortal. Accidentul a avut loc la 45 de kilometri de capitala, au decalarat oficiali din partidul primului ministru. Tsvangirai se indrepta catre resedinta lui din zona rurala cand un tir a intrat pe contrasens si a lovit masina in care acesta se afla, scrie International Herald Tribune.

NASA anunta ca naveta Discovery va fi lansata miercuri. Oficiali din cadrul NASA au anutat ca naveta Discovery va fi lansata miercuri intr-o misiune ce este destinata transportului ultimului set de panouri solare la bordul Statiei Spatiale Internationale. Misiunea a fost amanata datorita unor probleme la valvele ce asigura etanseitatea rezervorului de combustibil. Un numar de 16 tari au contribuit la acest proiect de peste 100 de miliarde de dolari care a durat mai bine de un deceniu, informeaza Reuters.