Departamentul de Stat american a reiterat duminica apelul adresat autoritatilor iraniene cerandu-le sa sprijine operatiunile de cautare a Robert Levinson, fost agent FBI disparut in martie 2007. Purtatorul de cuvant al Justitiei iraniene, Alireza Jamshidi, a dezmintit - luna trecuta, in cursul unei conferinte de presa - ca autoritatile de la Teheran ar sti ceva despre soarta americanului. Potrivit familiei, Robert Levinson, s-a fi dus pe insula iraniana Kish intr-o misiune vizand contrabanda de tigari. Senatorul american Bill Nelson si-a exprimat recent convingerea ca Levinson este detinut de iranieni. Potrivit AFP responsabili ai serviciilor de informatii americane cred ca Teheranul l-ar putea pune in libertate pe fostul agent al FBI in schimbul eliberarii mai multor iranieni arestati de militarii americani in nordul Irakului.

Albania intentioneaza sa-si depuna candidatura pentru Uniunea Europeana pana la sfarsitul lunii iunie, inainte de alegerile legislative prevazute sa aiba loc in 28 iunie, a anuntat, ieri, premierul albanez Sali Berisha. Albania a obtinut deja aprobarea "de principiu" a presedintiei cehe a UE, pentru a-si depune candidatura in timpul mandatului sau. Mai multe tari membre ale UE si-au exprimat reticenta fata de primirea de noi candidaturi cel putin pana la ratificarea Tratatului de la Lisabona, scrie AFP.

Ministrul de finante al Japoniei a anuntat ca tara sa a inregistrat pentru prima data, in 13 ani, un deficit de cont curent. Astfel, deficitul s-a ridicat, in luna ianuarie 2009, la 1,8 miliarde de euro (172,8 de miliarde de yeni). Potrivit oficialului nipon, exporturile japoneze s-au diminuat cu 46 de procente, inregistrand o valoare de 25,25 miliarde de euro, in timp ce importurile au pierdut aproximativ 31 de procente, reprezentand un volum de 33 de miliarde de euro, relateaza AP.

Fostul presedinte israelian, Moshe Katsav, va fi inculpat pentru hartuire sexuala si viol a anuntat procurorul general al statului, Menachem Mazuz. Masura a fost luata ca urmare a mai multor plangeri depuse de subordonate care au lucrat sub coordonarea lui Katsav in timp ce era ministru al Turismului si presedinte. Pe 25 ianuarie 2007, Moshe Katsav a fost suspendat pe o perioada de trei luni de catre parlamentul Israelului pentru efectuarea cercetarii penale, informeaza Reuters.

In jur de 50 de manifestanti sarbi si opt politisti kosovari au fost raniti usor duminica in timpul unor ciocniri care s-au produs in timpul unei manifestatii organizate impotriva sistarilor de curent electric. Aproximativ 200 de sarbi s-au adunat pentru a protesta fata de intreruperile de energie electrica in statul lor Silovo, din centrul Kosovo, si au incercat sa blocheze drumul principal care duce catre capitala Pristina. Manifestantii au aruncat cu sticle si pietre in politistii care doreau sa-i impiedice sa intrerupa circulatia rutiera, a declarat un purtator de cuvant al politiei. In ultimele trei zile sarbii din Kosovo au organizat manifestatii pentru a protesta fata de sistarile de curent in satele lor. Conducerea companiei de electricitate din Kosovo sustine ca a sistat livrarea energiei electrice deoarece exista numeroase restante la plata facturilor, informeaza AFP.