Criza vazuta prin lentila. Cunoscutul filosof, scriitor, fizician si publicist Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman, a acordat un interviu in exclusivitate pentru „Evenimentul zilei”, in care se refera la criza care ne afecteaza pe toti. Ca si reporterul, veti putea descoperi, parcurgand declaratiile lui Patapievici, si un om al timpurilor sale, departe de tiparul croit pentru elitele din turnuri de fildes. Un om de litere si de idei care observa ca recesiunea are si consecinte pozitive – „criza poate sa ascuta instinctul creativ. Toti creatorii sunt impredictibili. La fericire reactioneaza uneori prin molesire, iar la suferinta, prin creatie!”. Autorul cartii „Cerul vazut prin lentila” povesteste insa si ca, de la finalul anului trecut, isi priveste altfel contul personal. Integral in EvZ.

Cum a castigat un hacker roman de 21 de ani 300.000 euro. Peste 300.000 de euro – acesta este profitul realizat de reteaua de hackeri condusa de Flavius Bragaila din Caransebes. La 21 de ani, acesta a ajuns la performanta de a conduce o retea extrem de bine structurata, specializata in fraude informatice. Tanarul si-a impartit reteaua in celule specializate independente una de alta pe care le coordona extrem de eficace, scrie Gandul.

Ceausescu si Nastase, premiantii FMI. Din cele zece acorduri cu FMI, in sapte Romania a incasat prima transa, dupa care a calcat intelegerea. Singurii „parolisti“ cu Fondul au fost Nicolae Ceausescu si Adrian Nastase. Chiar si Stolojan, care acum pledeaza pentru un acord, a rupt contractul in 1992. Cam patru miliarde de euro ar fi necesarul de finantare al sectorului public, a spus guvernatorul Mugur Isarescu luna trecuta, adica tot atat cat prima transa dintr-un imprumut extern de 20 de miliarde de euro. Suma n-ar fi insemnat nimic in contextul actual daca, in majoritatea acordurilor cu Fondul, Romania nu se oprea la prima transa, dupa care renunta la angajamente, scrie Cotidianul.

Orase din corturi in California, din cauza crizei. Nu seamana deloc cu ceea ce toata lumea numeste "visul american". Ramasi fara slujbe, cu locuintele luate de banca pentru neplata creditelor si fara prea multe sperante, tot mai multi americani din California sunt nevoiti sa se mute in corturi, la marginea marilor orase. Iar noile "Tent cities", adica "Orasele din corturi", cum sunt numite, sunt din ce in ce mai numeroase si mai populate. Langa Sacramento traiesc in corturi peste 300 de oameni, scrie Romania libera.

Spatiile verzi, pe cale de disparitie in Romania? Multe din spatiile verzi din Romania vor fi din nou in pericol sa fie desfiintate in favoarea constructiilor. Parlamentarii au dezbatut recent respingerea Ordonantei de Urgenta a OUG 114/2007 pentru definirea spatiilor verzi. Ordonanta a fost discutata in Camera Deputatilor, fara a fi luata o decizie definitiva in privinta sustinerii ei. Respingerea OUG 114 de catre deputati ar avea consecinte grave asupra mediului din localitatile Romaniei, scrie Adevarul.

40 de romani, sclavi la cehi. Batuti crunt, electrocutati, infometati si pusi sa munceasca pana la 14 ore pe zi cu Kalasnikovul la tampla pe plantatiile de sparanghel sau in abatoarele unor fermieri cehi. Aceasta este, pe scurt, povestea catorva zeci de romani care au cazut in plasa unei retele de traficanti de carne vie, condusa de un bucurestean in varsta de 37 de ani, scrie EvZ.

CTP: Ciutacu e un cretinet, iar TRU un gurnalist. Ciutacu: CTP a introdus cuvantul m..e in editoriale. Plesu: TRU nu m-a dezamagit. Cristian Tudor Popescu tuna si fulgera impotriva unei parti a presei romanesti de azi. Intr-un editorial - “Cretineti si gurnalisti” publicat astazi de ,,Gandul’’, fostul presedinte al Clubului Roman de Presa CTP lanseaza un atac virulent la adresa jurnalistilor Traian Ungureanu, recent concediat de Cotidianul, dupa ce si-a anuntat intrarea in politica, si Victor Ciutacu de la ,,Jurnalul National’’ pentru o proaspata postare pe blog despre Elena Udrea. Integral in Cotidianul.

Caracatita permiselor auto: a picat "tentaculul Covasna". Caracatita romaneasca a permiselor auto a primit ieri o noua lovitura din partea ofiterilor anticoruptie: i-a fost retezat in forta "tentaculul Covasna", printr-o actiune la care au participat 200 de jandarmi si politisti. In prezent, 19 persoane sunt anchetate pentru ca ar fi eliberat carnete de sofer sau certificate de inmatriculare pentru masini furate contra spagi de 100-10.000 de euro, dar cercul suspectilor s-ar putea mari, scrie Romania libera.