Presedintele francez apara o decizie a companiei Renault. Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a aparat decizia adoptata de compania franceza producatoare de automobile Renault, care a anuntat ca isi va muta una dintre liniile de productie din Slovenia inapoi in Franta. Nicolas Sarkozy a precizat ca aceasta masura nu are nicio legatura cu ceea ce a numit "nationalism economic". In luna februarie, guvernul francez a promis imprumuturi cu dobanda scazuta pentru cele doua mari companii producatoare de masini, Renault si Peugeot Citroën, in schimbul unor garantii privind pastrarea locurilor de munca din Franta. Presedintele Sarkozy a subliniat ca nu vor fi inregistrate pierderi de locuri de munca in Slovenia, scrie BBC.

Fost gardian nazist, extradat din SUA, a fost eliberat de autoritatile austriece. Un fost gardian de la un lagar de concentrare nazist, acuzat ca ar fi participat la exterminarea a aproximativ 8.000 de prizonieri evrei intr-o singura zi, a fost eliberat de autoritatile din Austria, la o zi dupa ce a fost extradat de catre Statele Unite. Ministerul austriac al justitiei a comunicat ca fostul gardian, Josias Kumpf, in varsta de 83 de ani, nu poate fi judecat in Austria, in principal datorita faptului ca era un adolescent cand a avut loc executia unor prizonieri evrei din lagarul Trawniki, in Polonia ocupata de nazisti, in noiembrie 1943, scrie BBC.

Secretele Antarcticii – fragmente ale unei planete disparute. Allan Treiman, cercetator in cadrul Lunar and Planetary Institute, sustine ca a reusit sa scoata la lumina in Antarctica doua roci misterioase despre care pretinde ca provin dintr-o straveche planeta, azi disparuta, din sistemul nostru solar. Este cert astazi ca numarul planetelor din sistemul nostru solar a fost mai mare in momentul formarii acestuia. In fapt, ceea ce vedem astazi reprezinta doar supravietuitorii giganticelor ciocniri de la aparitia planetelor stravechi, iar cea mai buna dovada a impacturilor o reprezinta centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter, scrie Descopera.

UE nu va urma exemplul american, de stimulare a economiei. Liderii Uniunii Europene au respins propunerea americana, de stimulare a economiei, prin investitii masive de capital, chiar cu riscul majorarii deficitului bugetar. Mirek Topolanek, premierul Republicii Cehe, tara care detine presedintia rotativa a UE, a declarat ca Statele Unite ar fi trebuit sa invete din experienta anilor '30, si sa-si dea seama ca asemenea infuzii masive de capital nu fac decat sa prelungeasca declinul si criza. El a adaugat ca Uniunea Europeana "nu va cadea in aceeasi capcana", scrie BBC.

Operatiune reusita, de montare a panourilor solare ale SSI. Astronautii americani, Steven Swanson si Richard Arnold, au montat cu succes ultimele elemente ale instalatiei de panouri solare, a Statiei Spatiale Internationale. Gratie noilor panouri, care au o latime totala de aproape 75 de metri, SSI va putea obtine peste 120 de kilowati de energie electrica. Operatiunea a fost delicata, dar a fost executata fara probleme. Cu doi ani in urma, cand au fost montate alte panouri, unul dintre ele s-a lovit de un cablu de sustinere, si a trebuit sa fie reparat, de urgenta, scrie BBC.