Tariceanu a pierdut si sefia PNL Bucuresti. Dupa conducerea PNL, Calin Popescu Tariceanu a pierdut, ieri, si sefia organizatiei Bucuresti, fiind inlocuit cu primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Schimbarea lui Tariceanu, decisa ieri de noul Birou Politic al partidului, a fost justificata prin faptul ca filiala Bucuresti a fost printre cele care au avut rezultate sub media pe tara la ultimele alegeri. A fost acelasi motiv pe care fostul lider PNL l-a invocat in vara anului trecut, cand i-a luat locul lui Ludovic Orban la sefia organizatiei, scrie EvZ.

Scoala postliceala la pret Harvard. La „Scoala Postliceala de Constructori-Restauratori de Orgi si Tamplari artizani” de la Harman, langa Brasov, anul de studii costa intre 30.000 si 40.000 CHF. Odata admisi, elevii nu trebuie sa scoata nici un sfant din buzunar fiindca o fac elvetienii in locul lor. Maestrul constructor de orgi Ferdinand Stemmer din Elvetia a fost chemat in anul 1995 la o parorhie din Targu Mures sa le restaureze o orga veche, dupa care s-a ocupat si de orga corului de la Biserica Neagra din Brasov. Treaba de numai cateva saptamani. Vazand ca lucreaza cu mana de artist, pastorii brasoveni n-au vrut sa-i mai dea drumul sa se intoarca in Alpii lui, scrie Gandul.

Ultima pofta a lui Oprescu: banci cu apa de la Opera la Universitate. Consilierii generali ai Capitalei au elaborat un proiect de hotarare de consiliu in care se stipuleaza ca bulevardele Regina Elisabeta si Mihail Kogalniceanu vor fi transformate in zone de promenada. Pe tot traseul celor doua strazi se vor monta stalpi metalici decorativi „cu design clasic, care vor sustine ghivece de flori“, se precizeaza in proiect. In fata Primariei Capitalei, edilul-sef Sorin Oprescu vrea sa monteze doua fantani arteziene si banci cu apa cu circuit inchis, din acelea prin care se vede apa cum curge, scrie Cotidianul.

Europa: banii din radare ajung la stat, nu la privati. In multe tari din UE, exploatarea radarelor poate fi lasata in seama unor firme private, insa peste tot identificarea vehiculului, calculul amenzii si trimiterea acesteia raman in atributiile politiei nationale. Aceasta situatie scoate si mai mult in evidenta ceea ce se intampla in Romania, unde firmele care administreaza radarele beneficiaza de 60% din totalul amenzilor incasate. Romania libera a prezentat pe larg astfel de cazuri.

Cutremur la Ringier Romania! „Evenimentul zilei” a dat ieri afara 40 de oameni. „Libertatea” pierde pozitia de lider detinuta din 2003. „Capital” se pregateste de disponibilizari. Primavara a venit cu vesti foarte proaste pentru o mare parte din ziaristii romani. Trustul elvetian de presa „Ringier Romania”, editorul ziarelor „Evenimentul zilei” si „Libertatea”, dar si al saptamanalului „Capital”, se cutremura din temelii. „Pentru ca urmeaza o zi grea, exista si un mic bufet. Mai tarziu vine si pizza”, a incercat seful Ringier, Claudiu Serban, sa-si consoleze angajatii pe care urma sa-i concedieze, cateva ore mai tarziu, scrie Adevarul.

Transporturile vor sa scape de 52 de linii ferate. Cu datorii totale de peste doua miliarde de lei si cu amenintari cu sechestrul din partea furnizorilor de energie electrica, gestionarul infrastructurii de cale ferata CFR SA ar putea renunta la exploatarea a 52 de sectii de circulatie care asigura traficul local si care produc o gaura anuala de peste 98 milioane de lei. Masura a fost avansata de conducerea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, urmand a fi discutata in perioada urmatoare cu sindicatele si cu conducerea CFR SA, scrie Gandul.

In loc de campus scolar, cea mai scumpa groapa din Romania: 500 de mii de euro. 2,19 milioane de lei. Atat a costat saparea unei gropi in comuna Bozovici, din judetul Caras-Severin, unde trebuia construit un campus scolar modern, cu sali de clasa, internat, cantina si terenuri de sport, pe banii Ministerului Educatiei. Banii s-au evaporat atat de bine, incat toate controalele de pana acum nu au gasit vreo neregula. Campusul nu exista, desi viceprimarul comunei din Caras-Severin, Pavel Beloescu, spune: „Cum sa nu, aici sunt fundatiile, cu armaturile, cu materialul care exista, cu lucrarile care sunt facute, cu anexele fostului liceu, deci astea sunt toate“. Insa, pe locul respectiv, este doar o groapa plina cu apa, scrie Cotidianul.

Parchetul General critica pedepsele prea blande din noul Cod Penal. Parchetul General critica in primul rand faptul ca proiectul noului Cod Penal reduce limitele de pedeapsa pentru mai multe infractiuni grave si care au loc frecvent in Romania. Totodata, sunt semnalate situatii indoielnice pe care le prevede proiectul noului Cod Penal. Incestul nu mai este o infractiune, in schimb bigamia este, desi prima fapta este tot mai des intalnita, iar a doua nu a fost semnalata inca in instantele romanesti. De asemenea, procurorii critica faptul ca "racolarea minorilor in scopuri sexuale" nu mai este infractiune in acceptiunea noului Cod Penal daca "propunerea a fost acceptata de minor", scrie Romania libera.