Creste somajul in SUA. Numarul persoanelor care nu au un loc de munca in SUA a crescut la cel mai inalt nivel din ultimul sfert de secol. Departamentul American al Muncii a precizat ca 663.000 de persoane si-au pierdut locurile de munca in luna martie. Rata somajului este acum de 8,5%. Potrivit unor prognoze, procentul va ajunge la un numar format din doua cifre anul viitor. Insa unul din consilierii economici ai presedintelui a prognozat o crestere a PIB-ului pana la sfarsitul acestui an si stiri mai bune privind locurile de munca dupa aceea, noteaza BBC.

Statul american Iowa legalizeaza casatoria intre persoane de acelasi sex. Curtea Suprema din statul american Iowa a decis ca interdictia asupra casatoriei intre persoane de acelasi sex incalca drepturile cuplurilor de homosexuali si lesbiene. Iowa va deveni astfel unul din cele trei sate americane unde casatoria intre persoane de acelasi sex devine legala. Instanta sustine ca legea care limiteaza casatoria civila la cupluri heterosexuale incalca Constitutia statului Iowa, desi a recunoscut ca legea respectiva ar putea fi sustinuta de credinta traditionala si opinia populara, scrie BBC.

Marijuana-Ultima speranta impotriva cancerului? Conform unui studiu de ultima ora efectuat de specialistii Universtitatii Complutense din Madrid, in planta de marijuana exista un ingredient activ care reduce tumorile cancerigene. Cercetatorii au descoperit neasteptatele calitati ale extractului de marijuana, in cadrul unor experimente in care THC, substanta activa din marijuana, a fost administrata unor soareci de laborator care sufereau de tumori cancerigene. Spre surpriza cercetatorilor implicati in acest experiment, rozatoarele carora le-a fost administrat extractul de marijuana, s-au insanatosit aproape miraculos, substanta THC actionand prin reducerea tumorilor si distrugerea celulelor cancerigene printr-un proces biologic denumit autofagie, informeaza Descopera.

Vremea rea impiedica intoarcerea turistilor spatiali. Miliardarul american Charles Simonuyi se va intoarce pe Pamant de pe Statia Spatiala Internationala cu o zi intarziere fata de data programata datorita conditiilor nefavorabile de pe Pamant, a declarat un oficial rus vineri. Simonyi, in varsta de 60 de ani, va ramane in istorie ca fiind primul turist spatial care a fost pe SSI de doua ori. Acesta va reveni pe Pamant miercuri in capsula spatiala ruseasca Soyuz care va ateriza in Kazakhstan, informeaza Reuters.

Obama: Al-Qaeda reprezinta o amenintare. Presedintele Barack Obama spune ca resursele NATO din Afganistan ar trebui suplimentate deoarece Al-Qaeda este o amenintare mai mare pentru Europa decat pentru Statele Unite. Presedintele american a dat declaratia inainte de summitul NATO gazduit de Franta si Germania si a spus ca isi doreste sa vada o Europa mai puternica. Secretarul general al NATO a declarat ca ceilalti membri nu vor fi de acord cu suplimentarea trupelor in Afganistan in cazul in care se va adopta o noua lege ce incalca drepturile femeilor, noteaza BBC.

Parinti si profesori din China condamnati la inchisoare. O instanta din China a dispus condamnarea la inchisoare a opt parinti si profesori pentru ca au folosit telefoane mobile si alte dispozitive electronice pentru a-i ajuta pe copii sa triseze la examenele de admitere la colegiu. Un grup de parinti i-a convins pe profesori sa le trimita prin fax subiectele, dupa inceperea examenului. Raspunsurile la intrebari au fost realizate de studenti si transmise copiilor prin intermediul unor dispozitive extrem de mici, introduse in ureche, noteaza BBC.