Silvio Berlusconi este furios pe jurnalistii italieni care ii vaneaza gafele la fiecare deplasare in strainatate. Berlusconi a fost iritat de articolele aparute in presa din peninsula care amendau atitudinea acestuia in timpul intalnirii G20 si al summitului NATO. Seful guvernului italian a declarat ca unori ii vine sa-i trimita pe jurnalisti "la dracu". "Lucrul care ma supara cu adevarat este ca presa italiana ma boicoteaza. Te fac sa vrei sa spui: Du-te dracu'!", a spus duminica Berlusconi, care s-a plans ca este defaimat de catre o presa dezinformata, informeaza Reuteurs.

Presedintele Barack Obama aflat intr-un turneu european a reactionat la problematica ridicata de lansarea rachetei de Coreea de Nord. Liderul de la Casa Alba a declarat ca arsenalul mondial de arme nucleare, estimat la 24.000 de focoase nucleare, dintre care 23.000 aflate in Statele Unite si Rusia, sunt cea mai "rea zestre a razboiului rece". Potrivit analistilor discutiile dintre presedintele Americii si presedintele Rusiei din cadrul summit-ul G20 ar putea fi bazele unui nou tratat ruso-american. Intentia lui Obama este de a convinge puterile nucleare sa adere la un pact international de dezarmare, scrie The Guardian.

Lars Loekke Rasmussen, fost ministru de finante, a fost numit duminica in functia de prim ministru al Danemarcei, inlocuindu-l pe Anders Fogh Rasmussen care a demisionat pentru a ocupa, incepand cu 1 august 2009, functia de secretar general al NATO. Potrivit celor doi oameni de stat acesta schimbare nu ar trebui sa modifice politica guvernului, deoarece amandoi sunt membrii ai partidului liberal care conduce tara in coalitie cu conservatorii, scrie AP.

Senatul Statelor Unite ale Americii a criticat printr-o rezolutie transmisa autoritatilor de la Chisinau organizarea campaniei electorale si a cerut reprezentantilor sa respecte normele alegerilor democratice. In documentul redactat de americani se arata ca alegerile din martie 2005 pot fi considerate ca fiind partial libere, iar campania electorala pentru parlamentarele din 2009 a inregistrat mai multe neregularitati sesizate de catre Comisia de Observatori internationali, scrie AFP

Dupa prima saptamana in fruntea companiei General Motors, Fritz Henderson a declarat ca riscul falimentului nu a fost inca indepartat. Noul director are la dispozitie aproximativ doua luni pentru a pregati un plan de salvare pentru constructorul auto. Henderson a declarat in cadrul unui interviu ca General Motors lupta sa evite falimentul, insa in cazul in care nu reuseste sa isi atinga obiectivele de a reduce costurile si de a micsora compania, intrarea in procedurile de faliment ar reprezenta cea mai buna solutie. Secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner s-a declarat pesimist in ceea ce priveste posibilitatea ca gigantul american din industria auto sa se redreseze. Timothy Geithner a declarat ca un faliment controlat ar putea fi singura sansa pentru companie, informeaza Reuters.