Tony Blair, fostul premier britanic a castigat din oratorie 15 milioane de lire sterline. Potrivit presei britanice acesta castiga 2.000 de lire sterline pentru fiecare minut de discurs sustinut. Pe langa banii obtinuti din discursuri, Tony Blair castiga anual 2 milioane de lire sterline consiliind grupul financiar JP Morgan Chase si alte 500.000 de lire sterline de la Zurich Financial Services. De asemnea, conturile lui Blair se vor rotunji in urmatoarea perioada cu inca 4,6 milioane de lire sterline, suma pe care un editor s-a aratat dispus sa o plateasca in schimbul memoriilor primului ministru, relateaza Daily Record.

Presedintele cubanez Raul Castro s-a intalnit luni la Havana cu mai multi reprezentanti ai congresului american. Discutiile s-au purtat in spatele usilor inchise, insa potrivit presei cubaneze tema intalnirii ar fi fost in principal legata de relatiile americano-cubaneze. Surse de la Casa Alba au lasat sa se inteleaga ca Statele Unite ar fi dispuse sa suspende sanctiunile comerciale impuse Cubei acum 47 de ani, relateaza AP.

Tensiunile din Afganistan şi din Somalia au făcut ca 2008 sa devina anul cu cele mai multe victime in randul organizaţiior umanitare. Potrivit unui raport comun întocmit de Centre on International Cooperation (CIC) şi de Overseas Development Institute rezulta ca anul trecut 122 de reprezentanti ai organizatiilor umanitare au fost ucişi în misiuni. Acelasi document subliniaza ca in total, anul trecut au avut loc 155 de incidente grave in care au fost implicati 260 de membri ai organizatiilor umanitare. In 1998 fuseseră semnalate doar 27 de asemnea incidente. Dintre cele 122 decese semnalate în 2008, 45 au fost înregistrate în Somalia, 33 în Afganistan şi 19 în Sudan, informeaza Reuters.

Un sondaj efectuat în perioada 3-5 aprilie in America demonstreaza că 51 % dintre persoanele intervievate erau favorabile unei interventii militare impotriva Coreei de Nord. Cercetarea a fost efectuata cu putin inainte ca Phenianul sa anunte lansarea unei rachete cu rază mare de acţiune care ar fi plasat pe orbită un satelit de telecomunicaţii, încălcând astfel o rezoluţie a Organizatiei Naţiunilor Unite. Sondajul releva ca pentru 25% dintre americani Coreea de Nord reprezinta o amenitare directa. Sondajul a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1.023 americani adulţi, având o marjă de eroare de 3%, informeaza Reuters.

Economia Statelor Unite va fi afectată de o încetinire de durată sustine George Soros. Miliardarul considera că planul de salvare a economiei americane va conduce la o prelungire a momentului de recesiune deorece băncile vor fi menţinute artificial pe linia de plutire cu bani de la stat. ”Nu mă aştept ca economia SUA să îşi revină în al treilea sau al patrulea trimestru, deci cred că suntem pe calea unei încetiniri de durată”, a spus Soros. Părerea lui Soros contrastează cu cea a majorităţii economiştilor, care se aşteaptă ca economia SUA să nu mai scadă începând cu al treilea trimestru şi să revină pe creştere din al patrulea trimestru, relateaza Reuters.