Jurnalista americana acuzata de spionaj in Iran. Roxana Saberi, o jurnalista americana liber-profesionista, care se afla in custodie iraniana din ianuarie, a fost acuzata de spionaj. Potrivit procurorului Hassan Haddad, aceasta nu avea legitimatie de presa si sustinea ca este reporter doar ca pretext pentru a efectua activitati de spionaj. Haddad a mai declarat ca americanca de origine iraniana a acceptat toate acuzatiile si a anuntat ca va da mai multe detalii despre acest caz dupa ce se stabileste verdictul, scrie Washington Post.

Protest de amploare in Thailanda privind conducerea statului. Protestatari din Thailanda au inconjurat casa unui important consilier regal din capitala, acuzandu-l pe acesta ca a pus la cale o lovitura de stat in urma cu trei ani de zile. Acestia, loiali premierului izgonit, Thaksin Shinawatra, au descins la resedinta din Bangkok a generalului Prem Tinsulanonda. De asemenea, protestatarii doresc sa-l inlature de la putere pe actualul prim ministru, Abhisit Vejjajiva, despre care sustin ca ar fi ocupat functia in mod ilegal, scrie BBC.

Coreea de Nord ameninta ONU. In timp ce numerosi soldati sarbatoreau lansarea sfidatoare a unei rachete, miercuri, la o adunare de proportii in Coreea de Nord, ministrul de Externe al Rusiei declara ca orice pedeapsa asupra Phenian-ului ar fi contra-productiva. SUA, Japonia si Coreea de Sud au declarat ca lansarea unui "satelit" de catre Coreea de Nord, duminica, a fost de fapt un test al unei rachete cu raza lunga de actiune, deghizat, a carei menire este de a transporta focoase pe teritoriul SUA, iar aceasta actiune merita sanctionata, deoarece a incalcat rezolutiile ONU. Coreea de Nord a avertizat Consiliul de Securitate al ONU ca va lua masuri serioase daca organizatia internationala va demara orice fel de actiune, ca raspuns la lansarea rachetei, scrie Reuters.

Capsula spatiala ruseasca aterizeaza in siguranta, cu trei personae la bord. O nava spatiala ruseasca, avand la bord un echipaj format din trei persoane, printre care si miliardarul american Charles Simonyi, a aterizat in siguranta in Kazakhstan, miercuri, au declarat surse oficiale. Capsula Soyuz a aterizat in jurul orei 11:15 dimineata (07:15 GMT), miercuri, la aproximativ trei ore dupa ce parasise statia spatiala internationala. Oficiali americani si rusi, precum si rudele echipajului capsulei Soyuz au aplaudat in timp ce aterizarea acesteia era anuntata la Centrul de Control al Misiunii Rusesti din Korolyov, la nord de Moscova, scrie Washington Post.

Homosexuali ucisi in Irak. In ultimele doua luni, trupurile a 25 de barbati suspectati ca ar fi fost homosexuali au fost gasite in Sadr City, potrivit politiei si rudelor victimelor. Majoritatea acestora au murit impuscati, iar unii dintre ei aveau etichete lipite pe trupuri, pe care era scris cuvantul "pervers" in araba. In ultima perioada, irakienii se bucura de tot mai multe libertati - tot mai multe femei au inceput sa renunte la traditionalul val, iar unele dintre ele chiar ies pe strada purtand rochii scurte. De asemenea, din ce in ce mai multi oameni incep sa iasa seara in oras. In contextul liberalizarii din ultimii doi ani, homosexualii au inceput sa-si arate orientarea sexuala printr-o vestimentatie mai excentrica. Insa Irakul ramane o tara conservatoare, religioasa si violenta. Politia a declarat ca cei care au comis crimele nu sunt doar extremisti shiiti, ci si membri ai familiei care se simt umiliti ca au o ruda cu o alta orientare sexuala, scrie The New York Times.

Tutunul, noua arma anti-SIDA. Planta de tutun se pare ca ascunde proprietati si virtuti medicale inca neexploatate pe deplin, dupa cum o demonstreaza cercetarile unei echipe de savanti americani. Acestia au descoperit cu surprindere ca frunzele de tutun produc o substanta care poate stopa dezvoltarea virusului HIV. “Este o descoperire extraordinara, pana in prezent intampinam mari dificultati in recoltarea acestei substante, dar acum vom putea produce cantitati nelimitate deoarece frunzele de tutun sunt o sursa la indemana oricui”, declara Polly Harrison, director al Alliance for Microbicide Development, potrivit Descopera.