Locul unde darile vin cu politia la poarta. In Brebu, judetul Prahova, politistii comunitari au fost trimisi din poarta-n poarta ca sa-i anunte respectuos pe oamenii din zona ca e timpul sa-si plateasca taxele in actiune. In comuna Brebu, din Prahova, bugetul mic si vremurile de criza l-au determinat pe primar sa adopte o metoda inedita pentru a-si determina gospodarii sa-si plateasca taxele: a trimis politistii comunitari din poarta-n poarta, echipati cu uniforme, comunicari scrise si zambete, sa-i anunte pe locuitori ca trebuie sa-si achite taxele si impozitele, noteaza EvZ.

Traian Basescu vrea sa vorbeasca marti in Parlament. Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, prin care solicita sa se adreseze Parlamentului marti, 14 aprilie, cu un mesaj pe probleme de politica externa, noteaza Cotidianul.

Politia Capitalei decapitata. Chestorul Marian Tutilescu a fost mutat, ieri, din pozitia de sef al Politiei Capitalei, la conducerea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Surse din interiorul Internelor sustin ca, de fapt, Tutilescu ar fi fost obligat sa plece de la conducerea Politiei Capitalei dupa ce Corpul de Control al ministrului Dan Nica ar fi descoperit o serie de nereguli in modul in care subordonatii acestuia au coordonat interventia in scandalul de la Plaza Romania, scrie EvZ.

Miliardarul - playboy Stati, arestat pentru finantarea „loviturii de stat“. Excentricul om de afaceri Gabriel Stati este cautat de autoritatile din Republica Moldova dupa ce s-ar fi facut vinovat de sponsorizarea „tentativei de lovi­tura de stat”. Miercuri seara, pre­sedintele Vladimir Voronin, dar si Iurie Rosca (liderul PPCD, partid aliat al comunistilor) l-au acuzat pe tanarul de 32 de ani, mostenitor al unei averi de cel putin 2 miliarde de euro, ca ar fi unul dintre organizatorii protestelor care au degenerat in actiuni violente si acte de vandalism. Ieri, Gabriel Stati a fost prins si arestat la Odessa, in Ucraina, informatia fiind confirmata in cursul dupa-amiezii de autoritatile ucrainene. Procuratura Republicii Moldova a cerut in cursul zilei de ieri extradarea lui. Inaintea votului de duminica, Gabriel Stati ceruse oamenilor sa mearga la vot si sa aleaga partidele democratice, noteaza Gandul.

Hotii au ucis un afacerist din Timisoara pentru a-i fura aparatura electronica. Un om de afaceri din Timisoara a fost gasit mort, miercuri seara, in baia casei sale, avånd un cutit infipt in gat si numeroase taieturi pe corp. De asemenea, acesta tinea in måna un pistol cu bile. Primele cercetari ale anchetatorilor arata ca barbatul a fost ucis de hoti. Oamenii legii spun ca lovitura a fost data de cel putin 3 indivizi, scrie Gardianul.

Banca Mondiala verifica investitia facuta de Oprescu in cartierul Baneasa. Din cauza scandalului mediatic legat de zona rezidentiala Baneasa, edilii vor fi controlati la sange. Apa Nova a primit deja o solicitare de conectare a locuintelor la reteaua de apa. Constructorii mai au de realizat 20% din proiect – cinci km. de tevi si doua statii de epurare, noteaza Romania Libera.

Pretul carnii de miel, dublat de taxe proaspete. Producatorul vinde kilogramul de carne de miel cu maximum 9 lei, in galantare acelasi kilogram sare de 17 lei. In total, crescatorii de ovine trebuie sa plateasca in plus la stat taxe de peste 10 milioane de euro. Cu nici doua saptamani inainte de Paste, crescatorii de animale au sarit la gatul autoritatilor, pe care le acuza ca scumpesc nejustificat carnea de miel, prin impunerea unor noi taxe, percepute deopotriva de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si de medicii veterinari. In galantare, carnea ajunge sa coste peste 17 lei kilogramul, chiar daca de la producatori nu pleaca cu mai mult de 8-9 lei. ANSVSA paseaza vina la Colegiul Medicilor Veterinari, noteaza Gandul.

DNA a deschis dosar separat privind activitatea DGIPI din anii 2006-2009. Din informatiile noastre, DNA a deschis o lucrare, separata de dosarul in care s-a cerut arestarea comisarului-sef Cornel Serban (foto), in care sunt verificate peste 300 de actiuni ale DGIPI, desfasurate intre anii 2006 si 2009. Operatiunea seamana cu preluarea arhivelor despre care vorbeam inca de la declansarea scandalului DGIPI. Deocamdata, ridicarea documentelor a fost stopata de ministrul Dan Nica. Acesta a spus ca informatiile vizeaza aspecte ce tin de siguranta nationala si nu pot fi instrainate fara un aviz al CSAT. Totul a inceput de la retinerea lui Serban, pe 24 martie, in dosarul 191/P/2008, scrie Gardianul.

Romanii din Spania isi vand proprietatile din tara. Ramasi fara slujbe, unii compatrioti apeleaza la solutii extreme pentru a face rost de bani. Dupa ce au muncit ani de zile in Spania pentru a-si cumpara proprietati in Romania, o parte din compatrioti isi vand acum aceste bunuri pentru a putea supravietui, noteaza Adevarul.