Obama initiaza o deschidere fata de Cuba. Presedintele Obama a demonstrat, luni, ca intentioneaza sa relaxeze relatiile cu Cuba, permitand americanilor de origine cubaneza sa isi viziteze famiile din Cuba si sa trimita bani in tara. Acest anunt reprezinta cea mai importanta schimbare in politica SUA fata de Cuba din ultimele decenii si este total opusul politicii dure initiate de administratia Bush. In plus, presedintele Obama se pregateste sa se intalneasca, la sfarsitul acestei saptamani, in Trinidad Tobago, cu mai multi lideri din America Latina, care doresc ca presedintele american sa normalizeze relatiile cu Cuba si Raul Castro. Fostul lider cubanez, Fidel Castro, a raspuns la actiunile SUA printr-un articol publicat in cursul zilei de luni, in care afirma ca reducerea restrictiilor nu este suficienta si ca o schimbare reala nu poate avea loc decat daca SUA ridica embargoul, scrie The New York Times.

Avionul unui oficial american atacat in Somalia. Insurgentii Al-Shabab si-au asumat atacul asupra aeronavei ce a parasit capitala Somaliei, luni, in care se afla un senator american, transformand prima vizita a oficialilor americani dupa multi ani in Mogadishu, intr-un eveniment dramatic. Senatorul Donald M. Payne l-a vizitat pe noul presedinte al Somaliei, Sharif Ahmed, precum si alti oficiali somalezi, flancat de garzi de corp. Cu toate acestea, masurile de precautie luate nu l-au putut feri pe senatorul american de atacul insurgentilor asupra avionului la bordul caruia a parasit tara. Payne si ceilalti pasageri ai aeronavei s-au aflat totusi in afara oricarui pericol, scrie Washington Post.

Suspect nazist in varsta de 89 de ani urmeaza sa fie deportat din SUA. Agentii de la Serviciul American de Imigrari au arestat un batran in varsta de 89 de ani, la resedinta sa din Ohio, acesta urmand sa fie deportat in Germania, pentru a putea fi judecat pentru crime de razboi. John Demjanjuk este acuzat de complicitate la moartea a aproximativ 29.000 de persoane in lagarul de concentrare de la Sobibor, din Polonia, regiune ocupata de nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Avocatii batranului au facut apel impotriva ordinului de deportare a acestuia, familia sustinand ca Demjanjuk, care a fost luat din locuinta sa in scaun cu rotile, este prea bolnav pentru a fi deportat. Demjanjuk neaga acuzatiile, spunand ca a fost de fapt capturat de nemti in timpul razboiului din tara sa de origine, Ucraina, si tinut ca prizonier de razboi, scrie BBC.

Saakashvili: Georgia va rezista incercarilor Rusiei de a provoca proteste. Georgia nu va sucomba in fata eforturilor Rusiei de a provoca proteste, a declarat presedintele Mihail Saakashvili, marti, in timp ce georgienii au luat cu asalt strazile, pentru a 6-a zi consecutiv, cerand demisia acestuia. Mai multe mii de oameni s-au adunat in fata cladirii parlamentului din Tbilisi, cerand demisia lui Saakashvili, in varsta de 41 de ani, ca urmare a proastei sale gestionari a democratiei si a razboiului dezastruos cu Rusia, de anul trecut. Presedintele, care a refuzat sa demisioneze, a sugerat din nou, ca Rusia incearca sa atate spiritele, consolidandu-si trupele in regiunile Ossetia de Sud si Abkhazia, scrie Reuters.

2050 – anul predictiilor sumbre pentru omenire. Pe o planeta divizata deja intre cei bogati si cei saraci, problema suprapopularii tinde sa ii afecteze pe toti deopotriva. Ultimele rapoarte cu privire la numarul exact al oamenilor de pe Terra indica circa 6,7 miliarde de locuitori la sfarsitul anului 2007. Studiile sustin ca pana in anul 2050 numarul oamenilor va creste la 9 miliarde. Asa sa fie oare? Integral in Descopera.